Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 1. 2011,
21.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 22. 1. 2011, 21.53

8 let

Slovenci štirikrat na stopničkah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Uvodna tekma letošnjega evropskega pokala v paraskiju se je za slovenske tekmovalce končala odlično. Zmaga za ekipo Elana, drugi mesti za Mateja Bečana in Majo Sajovic ter tretje mesto Uroša Uleta.

Naši so bili pred potjo v Avstrijo v napovedih izredno previdni. Zaradi pomanjkanja smučarskega treninga so upali na uvrstitve okrog petega mesta, a tudi tokrat so veliko pomenile izkušnje, s katero so konkurenci vrgli rokavico za preostali dve tekmi evropskega pokala in svetovno prvenstvo.

Če je bil uspeh moške ekipe še nekako pričakovan, pa je malce presenetljivo, a povsem zasluženo drugo mesto Maje Sajovic med dekleti. Sajovičeva je bila namreč zaradi rojstva hčerke več kot leto dni odsotna s tekmovanj, a očitno ji je hči Junija vlila veliko nove energije za uspešno nastopanje med evropsko paraski elito. ''Nekaj težav sem imela pri obeh tekih veleslaloma, kar je posledica pomanjkanja treninga, skoki na cilj pa so se kar izšli, saj smo pred novim letom delali dobro, kar mi je pomagalo pri tej vrhunski uvrstitvi. Seveda to še ni prava forma, občutki po vrnitvi na padalski poligon pa so več kot odlični in upam, da bo šlo vse skupaj še navzgor,'' je bila nad drugim mestom navdušena Maja Sajovic.

Navdušeni in izredno zadovoljni pa je bil tudi moški del odprave, prvo ime Elana (Matjaž Pristavec, Uroš Ban, Uroš Ule, Matej Bečan) pa je bil tokrat Matej Bečan: ''V smučanju je še precej rezerve, a smo z opravljenim zelo zadovoljni, kako tudi ne bi bili, saj so stopničke vselej imeniten dosežek. Na prvi tekmi smo se seznanili tudi z močjo konkurence, ki je na podobnem nivoju kot mi, zato bo sezona še naprej zelo zanimiva.''

Da so naši v paraskiju že sedaj v dobri formi dovolj zgovorno priča podatek, da so bili prav vsi štirje moški v elitni deseterici, Maji Sajovic pa sta družbo na stopničkah delali Nemka Claudia Lutz in Švicarka Erica Franz, medtem ko se je Ireni Avbelj po drugem mestu v veleslalomu povsem ponesrečil prvi skok, zaradi česar se je moral zadovoljiti s četrtim mestom. Druga tekma za točke evropskega pokala v paraskiju bo na sporedu prihodnji konec tedna v nemškem Unterammergau.

Ne spreglejte