Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 10. 2015,
13.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

odbojka slovenska odbojkarska reprezentanca Nizozemska Andrea Giani

Torek, 13. 10. 2015, 13.14

8 let

Slovenci prvič med osem najboljših, srečni Srbi, Nemci zastrašujoči

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski odbojkarji so dodatni tekmi za vstop v četrtfinale EP v Bolgariji in Italiji v Sofiji razbili favorizirane Nizozemce in prišli do zgodovinskega uspeha.

Slovenci so tekmo generacije začeli brez treme in spoštovanja do favoriziranega tekmeca in to je se je odražalo tudi pri poteku prvega niza. Slovenski servis je bil odličen, blok še boljši in prvi niz je po hitrem postopku s 25:16 pripadel Sloveniji.

Po pričakovanju so v drugem nizu drug, boljši obraz pokazali tudi tulipani, ki so parali živce razigranim Slovencem nekje do sredine niza, nato pa je Gianijeva četa spet strnila vrste in v ciljnem šprintu nadigrala Nizozemce. Slovenci so drugi niz dobili s 25:19.

Še bolj izenačen je bil tretji niz. Nizozemci so večji del niza celo vodili za točko ali dvema, a na koncu so Slovenci v svojem slogu dokončali posel in se suvereno z gladkih 3:0 v nizih kot prvič uvrstili v četrtfinale EP.

Zanimivo je, da Slovenci do zdaj v osmih nastopih še nikoli niso premagali tulipane, a v nič kaj v slovenskem slogu so to naredili, ko je bilo najbolj potrebno. Zagotovo ima tukaj velike zasluge tudi italijanski selektor Andrea Giani, ki je Slovenijo v nekaj mesecih popeljal do novega mejnika. Po uvrstitvi v svetovno ligo, je Slovenijo popeljal še med najboljših osem na EP.

Srbi so se igrali z živci, Nemci in Italijani suvereni

V Sofiji sta se v večerni za četrtfinalno vstopnico pomerili še Belgija in Nemčija. Kot se je tudi pričakovalo je dvoboj gladko s 3:0 premagal Nemcem, ki se po taktiziranju v skupinskem delu le kažejo v pravi luči.

V italijanskem mestu Busto Arsizio so si vstop v četrtfinale po pravem čudežu in tudi malce sreče zagotovili še Srbi, domačinka Italija pa je v zadnji tekmi "osmine finala" premagal Fince in se po daljši poti prav tako uvrstila med najboljših osem.

Ne spreglejte