Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 3. 2013,
20.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Bojan Tokič

Torek, 12. 3. 2013, 20.32

8 let

Slovenci ostali brez elitne skupine

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca je v peti, zadnji tekmi challenge divizije evropske lige v Novi Gorici z 0:3 izgubila proti Poljski.

Poljska, reprezentanca z veliko tradicijo, ki se poskuša vrniti na stara pota, je bila premočan tekmec, tako da se je na koncu veselila uvrstitve v elitno skupino za jesensko evropsko prvenstvo v Avstriji. Izbranci selektorja Bojana Raka so tako zamudili priložnost, da bi na evropskem prvenstvu nastopali v elitni skupini, jeseni v Schwechatu bodo igrali za mesta od 12. nazaj.

Tokič je sicer privabil sokrajane in tudi namiznoteniške navdušence iz vse Slovenije, toda dodatnega zadovoljstva jim ni zagotovil. Izgubil je že prvi posamični dvoboj tekme, s 3:1 ga je premagal Kitajec v poljski vrsti Wang Zeng Yi. Dobitnik treh kolajn z evropskih prvenstev je igral na ravni zadnjih turnirjev svetovne serije, na katerih je izpadel v prvem krogu. Sicer je imel svoje priložnosti, največjo pa je zagotovo zapravil v tretjem nizu, ko je že vodil z 9:6.

"Zahvaljujem se gledalcem, ki so napolnili dvorano, žal se jim nisem oddolžil z zmago. Kriv je slab začetek, na katerem nisem dobro vračal s servisom, tako da nisem mogel zaustaviti njegove igre. Ne vem točno, kaj se dogaja, saj ne čutim, da bi igral slabo, da bi mi pešala forma. Tudi izgovorov glede zdravja nimam, težave s komolcem so že zdavnaj za mano. Obstaja le problem novega loparja, na katerega se še privajam. Ne bojim se, verjamem, da bom hitro spet pravi," je bil razočaran Tokič.

Če prvi slovenski lopar ne dobi dveh točk, je jasno, da Slovenci na zmago praktično ne morejo več računati. Jan Žibrat zelo težko dobi oba obračuna, da je bil v Novi Gorici položaj še slabši, imajo Poljaki v svojih vrstah igralce, ki znajo odlično igrati proti obrambi. Tako je bil brez realnih možnosti tudi Saš Lasan. Slutnjo o hitrem koncu so imeli tudi gledalci, največji pesimisti so dvorano zapustili že po Tokičevem dvoboju. In te slutnje so se tudi uresničile.

"Tega sem se najbolj bal. Jasno je, da po porazu Tokiča nismo imeli realnih možnosti. Bojan je očitno pregorel v veliki želji. Domače igrišče mu ni dobro delo, v glavi ni bil pravi. Žogice ni čutil, v odločilnih trenutkih pa bi moral več tvegati. A moramo vedeti, da ni izgubil proti slabemu igralcu. Poljak je le 40 mest za Bojanom, očitno pa je, da ima naš najboljši igralec težave, ki so tudi posledica zamenjave loparja," po dvoboju ni bil najbolj zadovoljen slovenski selektor Bojan Rak.

Ne spreglejte