Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 6. 2015,
16.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 26. 6. 2015, 16.01

8 let

Slovenci na SP proti Italijanom, Francozom in Japoncem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska moška mladinska odbojkarska reprezentanca bo na svetovnem prvenstvu za igralce do 21. leta, ki ga bo septembra gostila Mehika, zaigrala v skupini D.

Žreb v Tijuani je slovenskim odbojkarjem, ki so si nastop na svetovnem prvenstvu priigrali z zmagama v 2. in 3. krogu kvalifikacij, tako namenil dve močni evropski reprezentanci, Italijo in Francijo, in izbrano vrsto Japonske. V skupini A (Tijuana) se bodo med seboj pomerile Mehika, Turčija, Kanada in Egipt, v skupini B (Tijuana) bodo zaigrale Rusija, Argentina, ZDA in Poljska, v skupini C (Mexicali) pa Brazilija, Iran, Kanada in Kuba.

"Že podatek, da bo na svetovnem prvenstvu zaigralo le 16 najboljših reprezentanc, nam da vedeti, da slabih ekip v Mehiki ne bo. Po moji oceni, kolikor poznam to generacijo igralcev, bodo prav tiste štiri reprezentance, ki na papirju veljajo za najslabše, zaigrale skupaj, in sicer v skupini A, tudi naša skupina pa je taka, da so vse ekipe premagljive. Proti vsem trem reprezentancam lahko igramo dobro. Italijane in Francoze že poznamo, gre za dobri ekipi, ki pa nista nepremagljivi. O Japoncih še ne vemo veliko, a je časa, da podatke pridobimo, še dovolj. Skupini B in C sta zelo močni," je žreb ocenil slovenski selektor Iztok Kšela, ki je kot cilj postavil uvrstitev v drugi del tekmovanja, torej med najboljših osem reprezentanc.

Kšela bo svoje igralce na pripravah zbral okoli 20. avgusta: "Ne vem še točno, kdaj bomo začeli, saj se še dogovarjamo za pripravljalne tekme. Vsekakor pa računam na to, da bodo igralci na priprave prišli dobro fizično in tudi tehnično pripravljeni, saj jih pred reprezentančnih zborom čaka pripravljalno obdobje v klubih. Svetovno prvenstvo je zagotovo velik motiv in prepričan sem, da bodo igralci poskrbeli, da se bomo na pripravah lahko posvečali le še uigravanju in taktičnim rešitvam. V dobrih štirinajstih dneh, ki nam bodo na voljo, časa za piljenje tehnike namreč ne bo veliko."

Ne spreglejte