Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 3. 2009,
11.38

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 7. 3. 2009, 11.38

8 let, 5 mesecev

Šest finalov v Montrealu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Slovenski telovadci so uspešno nastopili na uvodni tekmi nove sezone svetovnega pokala v športni gimnastiki v Montrealu in v kvalifikacijah pritelovadili bogato bero finalnih nastopov.

V finalih se bodo predstavili Aljaž Pegan (drog), Sašo Bertoncelj, Žiga Britovšek (oba konj z ročaji), Rok Klavora (parter, preskok) in Alen Dimic (preskok).

Najizkušenejši slovenski telovadec Pegan je v sestavi na drogu pri seskoku naredil veliko napako, a se je kljub temu z drugo oceno kvalifikacij (14,95 točke) uvrstil v finalni nastop. To pa na drogu ni uspelo Dimicu, ki ni dobro nastopil in z oceno 13,75 končal na devetem mestu, tik za osmerico finalistov, brez finala pa je ostal tudi na bradlji, kjer je bil z oceno 13,8 deseti.

"Aljaž je prikazal res lepo vajo, a mu je pri seskoku malo zmanjkalo moči in je pri seskoku z orodja po trojni skrčeni salti naredil veliko napako. Tako je pri seskoku izgubil skoraj točko pri končni oceni. Kljub temu se je zlahka uvrstil v finale," je nastop 34-letnega veterana ocenil trener Dejan Jovanovič.

Bertoncelj bo imel družbo v finalu

"Nisem naredil le napake, po koncu vaje sem prav 'tresnil' z orodja," je v smehu slikovito konec svoje kvalifikacijske sestave opisal Pegan in dodal: "Vaja mi je šla kar dobro, vse je šlo po načrtih in tudi proti koncu sestave se nisem počutil preveč utrujeno. A potem je prišel ta slavni seskok, kjer sem pristal na vseh štirih. Se vidi, da gre za prvo tekmo in še nimam prave tekmovalne kondicije. A zadovoljen sem, da sem ostalo dobro naredil in upam, da se mi bo v nedeljskem finalu posrečil tudi seskok."

Z drugo oceno kvalifikacij si je finale na konju z ročaji pritelovadil tudi Bertoncelj (15,35), ki pa bo imel tokrat družbo, saj se je med osmerico najboljših na tekmi svetovnega pokala prvič v karieri prebil tudi Britovšek s sedmo oceno (14,35). Rok Klavora se bo predstavil v dveh finalih; na parterju ima celo četrto oceno (14), na preskoku pa sedmo (15,05), na preskoku pa je finalist tudi Dimic, ki je imel osmo oceno kvalifikacij (10,7).

Alen je pravi kaskader

"Rok je na parterju naredil lepo vajo, a je razbil eno od kombinacij in se bo tako v finalu predstavil s še težjo vajo, povsem korektno je nastopil tudi na preskoku. Alen, Alen pa je res naš pravi kaskader. Tako kot sam pravi: ali naredi super vajo ali pa pravo 'štalo'. Na ogrevanju je odlično telovadil, na tekmi pa mu ni šlo. Na preskoku ga je polomil, na bradlji je naredil lepo vajo, a vmes se mu je prav tako pripetila napaka, tudi na drogu mu ni šlo tako, kot zna," je še povedal Jovanovič in dodal, da so v slovenskem taboru zelo zadovoljni, saj so se vsi fantje prebili do finalnih nastopov.

"Sašo je za tekmo naredil lepo vajo na konju, Žiga, ki je prvi med vsemi poprijel za orodje, pa si je celo prvič v karieri pritelovadil finale svetovnega pokala. Imel je zelo lepo izvedbo na konju, kar mu je tudi prineslo finale," pa je iz Kanade sporočil trener Iztok Prašnički, ki je v Montrealu tudi v vlogi mednarodnega sodnika.

Finalni nastopi bodo na sporedu danes in v nedeljo.

Ne spreglejte