Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 9. 2014,
9.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sašo Bertoncelj gimnastika

Petek, 5. 9. 2014, 9.48

8 let

Sašo Bertoncelj tudi tokrat ubral podoben recept kot pred EP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Sašo Bertoncelj, ki po artroskopski operaciji levega komolca še vedno čuti bolečine, se po uspešnem spomladanskem delu sezone pripravlja na svetovno prvenstvo na Kitajskem.

Bertoncelj ima za seboj naporno leto. Januarja se je odločil za operacijo komolca, a se vseeno kljub bolečinam dovolj dobro pripravil na majsko evropsko prvenstvo, kjer se je na konju z ročaji prebil na zmagovalni oder. Večkrat je poudaril, da je ta kolajna nekaj posebnega, saj si nikoli ni mislil, da se bo po vseh mukah v pripravljalnem obdobju lahko boril za odličja, tako da bo imel bron iz Sofije vedno posebno mesto v njegovi vitrini.

Še vedno ne gre brez bolečin

"Kolajna na evropskem prvenstvu je bila zame bolj kot spodbuda nekakšno olajšanje za celotni spomladanski del sezone, ker res ni bila pričakovana. S tem sem si precej olajšal jesensko nadaljevanje. Na svetovno prvenstvo grem lahko bolj neobremenjen, ne želim si nalagati pritiska, kaj bo, saj sem letos nekaj že dosegel. Kar bo več, bo samo še plus," je dejal Škofjeločan, ki ima v pripravah na SP še vedno težave z bolečinami.

"Še vedno ne gre brez bolečin, zdaj sem se z njimi nekako že navadil živeti, a vseeno ni prijetno. Upam, da bom vseeno kdaj še lahko bolj neobremenjeno treniral, ali pa vsaj brez pomoči protibolečinskih tablet," je dejal 30-letni telovadec, ki ga niti dejstvo, da so odpadle vse jesenske tekme svetovnega pokala pred SP, tako da ne bo imel kje zares preveriti pripravljenosti, ni spravilo iz tira.

Upa, da se bo izšlo tako kot na evropskem prvenstvu

"To me sploh ne gane, saj sem že pred jesenjo vedel, da se bom pripravljal le za SP. Šel bom na veliko nagrado v Szombathely, a se z rezultatom ne bom obremenjeval, saj sem še v fazi priprav in povsem osredotočen le na SP," je pojasnil Bertoncelj, ki je drugič v karieri ubral takšno taktiko priprav na veliko tekmovanje: "To delam drugič v karieri. Prvič je bilo pred evropskim prvenstvom, saj takrat zaradi okrevanja po operaciji komolca niti nisem imel prave izbire. Upam, da se bo tudi na SP izšlo tako dobro, kot se je na EP."

S tem, da bo šel na Kitajsko pravzaprav zunaj tekmovalnega ritma, nima težav: "S tem se res ne obremenjujem. Zdi se mi, da sem že tako rutiniran telovadec, da mi ni treba iskati potrditve na manjših tekmah. Vem, da ko pridem na tekmo, moram biti dobro pripravljen, in vem, da je treba dobro narediti vajo, ne glede na to, ali sem jo v preteklosti že petkrat naredil ali ne. Ko najaviš nastop na tekmi, je treba dati vse od sebe."

Bertoncelj pa vseeno pozorno spremlja, kaj je čez poletje delala konkurenca na konju z ročaji: "Spremljam malo tekmovanja, dvoboje, troboje, državna prvenstva, igre Commonwealtha, saj me zanima, kaj pripravljajo tekmeci. Za zdaj nič posebnega. Sam pripravljam sestavo, ki jo imam že nekaj časa 'na rezervi' in sem jo delal že na lanskem SP z izhodiščem 16,700 ali 16,800 točke v primeru E-seskoka. Na to računam, da jo bo treba delati na SP. V vsakem primeru se bom SP lotil na takšen način, kot sem se evropskega: poskušal bom prikazati čim lepšo izvedbo, nato pa bom videl, kako se bo razpletlo. Upam, da se bodo sodniki držali strogega kriterija, kot ga imajo zadnje čase."

Prva gimnastična tekmovanja se bodo v Nanningu začela že čez manj kot mesec dni, natančneje 3. oktobra.

Ne spreglejte