Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sreda,
26. 9. 2012,
19.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 26. 9. 2012, 19.43

8 let

'Sanjala sem en bron, doživela pa dve srebri'

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Novopečena kotalkarska evropska podprvakinja v kombinaciji in prostem programu Tanita Kaja Černe in bronast Jan Kerševan sta v Renčah doživela nepozaben sprejem, kakršnega sta si tudi zaslužila.

Člani kotalkarskega kluba Renče tako nadaljujejo s svojim poslanstvom, ko iz leta v leto z osvajanjem žlahtnih lovorik na EP in SP ne nehajo razvajati svojih oboževalcev. Tokrat sta jih z dvema srebrnima medalja in eno bronasto v kadetski konkurenci navdušila Tanita Kaja Černe in Jan Kerševan.

''Ko sem šla na evropsko prvenstvo, sem pričakovala eno medaljo. Mislila sem, da bom osvojila bron v kombinaciji. No, sedaj pa se je zgodilo, da sem pobrala celo srebro v kombinaciji in za nameček še srebro v prostem programu. Res sem presrečna. Pot do medalje je bila naporna, saj je bilo na EP veliko dobrih tekmovalk. Vse smo bile zelo izenačene. Odlična motivacija mi je bila sestra Danaja, ki je lani osvojila naslov evropske prvakinje v prostem programu med mladinkami. Rada bi šla po poti Lucije Mlinarič in osvajala medalje tudi v članski konkurenci, čeprav je do tja še daleč,'' je presrečna hitela razlagat Tanita Kaja Černe.

''Podatek, da je bila prejšnja medalja v moški konkurenci osvojena pred 17 leti, mi veliko pomeni. Nisem si mislil, da se je to zgodilo tako daleč nazaj. Pošteno povedano, te medalje sploh nisem pričakoval. Na evropsko prvenstvo sem šel predvsem zaradi športnega para. Medaljo sem pričakoval v konkurenci športnih parov, a se to žal ni zgodilo. Nisem še dojel, da imam medaljo v posamični konkurenci. Do uspeha mi je veliko pomagalo tudi to, da sem v zadnjem času treniral z Natanom Muhičem in da nisem bil edini fant v klubu v svoji kategoriji. To mi je dalo dodaten pospešek in mi je uspelo. Kljub osvojeni medalji bom še naprej veliko časa posvetil kotalkanju, saj se bom prihodnje leto preselil v višjo kategorijo,'' je z nasmehom na obrazu pripovedoval Jan Kerševan.







Ne spreglejte