Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
1. 2. 2011,
18.06

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 1. 2. 2011, 18.06

7 let, 12 mesecev

Rusi (zelo) samozavestni, Blejci pripravljeni

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po žrebu parov osmine finala lige prvakov odbojkarji ACH Volley niso imeli sreče, saj jim je le ta namenil ruski Zenit. Blejci so pred prvo tekmo v Stožicah nared in se ne predajajo vnaprej.

Kdo je favorit pred tekmo med slovenskimi prvaki in ruskim Zenitom iz Kazana, ni treba poudarjati. Rusi, ki so v Ljubljano prispeli v ponedeljkovih večernih urah, so še kako samozavestni in zdi se, da dvoboja sploh ne jemljejo resno. Podobno je na današnji tiskovni konferenci deloval tudi njihov glavni trener Vladimir Alekno, ki je bil, kot je za njega značilno, vse prej kot zgovoren.

''Pričakujem težko tekmo, saj je ACH odlična ekipa,'' je v hladnem ruskem slogu začel Alekno in nadaljeval:''Podatke o blejski ekipi imamo, nič nam ne morejo skriti. Dandanes je v odbojki, še posebej pa v tako velikem tekmovanju kot je liga prvakov, podatkov in posnetkov tvojega nasprotnika kolikor hočeš. So tehnično odlični, igrajo hitro odbojko in seveda veliko pomoč v gledalcih.'' Zenit je pred dvema letoma že gostoval v Ljubljani, takrat še v dvorani Tivoli. Na prvi domači tekmi, prav tako osmine finala, so se Blejci odlično upirali in šele po petem nizu morali priznati premoč ruskemu velikanu. Povratna tekma je gladko s 3:0 pripadla četi Vladimirja Alekne. ''Tukaj smo že bili, res da takrat v nekoliko manjši dvorani Tivoli, sedaj pa nas čaka najmanj 10.000 glava množica v Stožicah, ki bo stiskala pesti za ACH. Ne bo nam lahko, a verjamem v zmago že na prvi tekmi,'' je še zaključil visokorasli Alekno.

Kolaković: Udarili se bosta ekipi z različnima stiloma

Medtem ko je ruski trener zdolgočaseno mrmral in odgovarjal sedmi sili, se je ob njegovem boku nekoliko cinično smejal Igor Kolaković in si mislil svoje. Glavni trener ACH Volleyja priznava, da je vloga favorita na strani Rusov, a poudarja, da bodo storili vse, da ujamejo Zenit na levi nogi: ''Udarila se bosta dva različna sloga odbojkarske igre. Ruska moč in prodornost, odličen servis ter blok proti naši odlični tehniki in potrpežljivosti. Zadnjih 14 dni smo se ukvarjali samo z Rusi, naredili video analizo in tako jaz kot moji varovanci dojeli, da Rusi niso nepremagljivi. Z našo najboljšo predstavo do sedaj bi jim lahko pokvarili načrte in jih z dolgimi nosovi poslali v Rusijo. Naredili bomo vse, da se ne ponovi tekma z Jastrzebskim, kjer smo razočarali svoje zveste navijače.''

Flajs: Težko se je pripraviti na ekipo brez šibke točke

Pretekli vikend so odbojkarji ACH Volleya na generalki pred tekmo sezone z Zenitom v Interligi doživeli grenak poraz z Innsbruckom. To je bil že tretji poraz v mesecu januarju, a noben izmed njih ni bil usoden, mogoče poraz z Jastrzebskim v zadnjem krogu skupinskega dela lige prvakov, kjer so izgubili prvo mesto. Zadnjemu porazu v Avstriji ne smemo dati prevelik pomen, saj so bili Blejci z mislimi že pri sredini tekmi v Stožicah. Igor Kolaković je spočil tudi nekatere najbolj standardne igralce njihove 'prve šestorke'.

''Januar res ni bil naš mesec, še sami dobro ne vemo, čemu bi pripisali tak padec forme. Na zadnji tekmi v ligi prvakov se res nismo pokazali v pravi luči in pustili naše privržence na cedilu. Tokrat nam nasproti stoji moštvo najvišje ravni, večkratni ruski prvak, leta 2008 so osvojili tudi ligo prvakov. Za nas bo najbolj važno, da bomo igrali potrpežljivo in skoncentrirano na sprejemu in servisu. Zenit ima odlične posameznike, predvsem me skrbi njihov organizator igre Američan Lloy Ball in mladi korektor Maxim Mihajlov, ki je mogoče še boljši kot je bil pred njim njegov predhodnik v ekipi Zenita, Američan Stanley Clayton. Težko se je pripraviti na ekipo, ki skorajda nima šibke točke, a tudi Zenit je samo klub, sestavljen iz navadnih smrtnikov, ki imajo pravico do slabega dne. Ne glede na vse ni skrivnost, da bo treba dati od sebe ne samo 100, ampak 110 odstotkov, če želimo v Rusijo potovati s pozitivnim rezultatom," je na tiskovni konferenci dejal kapetan ACH Volleyja Andrej Flajs.

Za tekmo, ki se bo odigrala v sredo ob 20.15 uri v Stožicah, ima Igor Kolaković na razpolago vse igralce. Tudi nekakšna oblika bronhitisa Flajsa, ki ga je po tekmi z Jastrzebskim za deset dni položil v posteljo, je zgodovina.

Odbojkarji Bleda nimajo ničesar izgubiti. Njihova naloga je seveda odigrati najboljšo tekmo v letošnji sezoni in izkoristiti podcenjevanje ruskega nasprotnika. V taboru ACH Volleyja bi bili na prvi tekmi še kako zadovoljni s kakršnokoli zmago, na povratni pa v loteriji ''zlatem nizu'', kjer je možno prav vse, presenetiti Ruse.

Ne spreglejte