SiolNET. Sportal Drugi športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Rokoborcu Sedmaku srebrna medalja

3

termometer

Na 13. veliki nagradi Slovenije v rokoborbi grško-rimskega sloga v Murski Soboti so bili uspešni tudi slovenski tekmovalci.

Med šestimi slovenskimi rokoborci je največji uspeh dosegel Mitja Sedmak (RD Murska Sobota), ki je v kategoriji do 96 kg izgubil v finalu z Američanom Justinom Ruizom in zasedel drugo mesto.

Drugi najboljši uvrstitvi sta dosegla Niko Horvat (RD KD Finančna točka Ljutomer) v kategoriji do 84 kg in Žiga Pepel (Špartanec Žalec) v kategoriji do 60 kg, ki sta zasedla peti mesti.

Na tekmovanju je nastopilo 64 rokoborcev iz 14 držav. Po pričakovanju so med ekipami prvo mesto osvojili rokoborci ZDA s petimi posamičnimi zmagami pred Madžarsko in Hrvaško. Po eno posamično zmago so osvojili še rokoborci iz Armenije in Izraela.

"Tekmovalci so pokazali, da prihajajo prave tekme in da se bližajo olimpijske igre. Vsak se bori, da bi na te prišel, naši pri tem niso izjema. Jure Kuhar prejšnji teden s petim mestom na Madžarskem in tokrat Mitja Sedmak pred domačimi gledalci sta dokazala, da se lahko kosata s svetovno konkurenco. Tokrat je Sedmak po treh zmagah v predtekmovanju klonil šele v finalu proti Ruiz, ki ima že normo za OI in je bil tretji na SP. Kuhar v kategoriji do 74 kg je žal naletel na premočnega Izraelca, oba sta dvoboj končala s poškodovano arkado. Tudi mladi tekmovalci, med njimi Niko Horvat in Dejan Šernek, so pokazali, da njihov čas prihaja tudi v članski konkurenci," je bil zadovoljen selektor slovenske reprezentance Rade Bačič.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin