Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
10. 9. 2009,
8.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 10. 9. 2009, 8.43

8 let

Prvi v čolne kanuisti v dvosedu in kajakašice

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V sredo se je z uradno slovesnostjo začelo svetovno prvenstvo v kajaku in kanuju na divjih vodah v španskem Seu d' Urgelu.

Med vsemi državami - 60 jih je - nas bo zastopala tudi slovenska reprezentanca z dvanajstimi čolni. Tokrat bomo imeli Slovenci tudi celotno ekipo v kanuju dvosedu, za katero so se v vodstvu ekipe odločili tik pred zdajci, saj menijo, da morajo nekateri tekmovalci dobiti možnost in prepotrebne izkušnje z največjih tekmovanj.

Prvi bodo šli v boj na reki Segre kanuji dvosedi in kajakašice. Kvalifikacijske vožnje se bodo začele ob 15.00 uri, potem ko so bile v dopoldanski urah že demonstracijske vožnje, v katerih si tekmovalci lahko ogledajo predvozače in tako analizirajo še zadnje podrobnosti proge.

Kaj lahko danes pričakujemo od naših kanujistov? Pri kanuju dvosedu sta naša glavna aduta Sašo Taljat in Luka Božič, ki sta na prizorišče SP prišla zadnja od naše izbrane vrste in se doma v miru pripravljala. Ta primorska naveza je prav gotovo zmožna vrhunskega rezultata oziroma uvrstitve v finale, kamor se uvrsti prvih deset čolnov, tam pa je potem vse odprto. A pojdimo lepo po vrsti – prvi cilj mora biti uvrstitev v polfinale. Ostala dva čolna, Jarc/Oven in Janežič/Janežič, sta prišla na SP nabirat izkušnje, ob optimalni vožnji pa lahko tudi presenetita.

V boj z brzicami se bodo prvi tekmovalni dan spustila tudi dekleta v kajaku. V tej disciplini imamo tudi Slovenci tri železa v ognju. Najizkušenejša med njimi je Nina Mozetič, ki ji na zadnjem svetovnem prvenstvu v Braziliji ni šlo vse po načrtih, ima pa zdaj višje cilje in tudi forma pred SP je zelo dobra. Urša Kragelj, ki je bila pred leti mladinska svetovna prvakinja v domačem Solkanu, je pred prvenstvom pokazala odlično formo. Najprej je slavila na močni mednarodni tekmi v Tacnu, teden dni kasneje pa si je na isti progi prislužila še naslov državne prvakinje, tako da je s svojo sezono več kot zadovoljna in gre na današnjo tekmo povsem sproščena. Enako bi lahko dejali tudi za mlado Evo Trčelj, mladinsko svetovno prvakinjo tako v slalomu kot tudi v spustu. Mlada Ljubljančanka je večkrat dokazala, da je lahko hitra tudi v članski konkurenci, in če se Eva ne bo obremenjevala s težo tekmovanja, se lahko nadeja dobrega rezultata.

Ne spreglejte