Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 5. 2009,
15.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 23. 5. 2009, 15.15

8 let

Priprave zaključili s porazom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je s tretjo tekmo z izbrano vrsto Češke zaključila ciklus petih tekem za trening v okviru priprav na drugi krog kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu.

Srečanje so slovenski odbojkarji sicer izgubili z 0:3 (-23, -22, -19), vendar vodstvo reprezentance in igralci zaradi tega niso zaskrbljeni in optimistično zrejo v naslednji teden, ko jih na Portugalskem čakajo kvalifikacije za svetovno prvenstvo.

Na zadnji od treh tekem s češko reprezentanco so gostitelji slovenskim odbojkarjem največ težav povzročili s svojimi močnimi začetnimi udarci. "Tokrat je bil naš sprejem zelo na preizkušnji in ker so Čehi res močno pritisnili s svojimi začetnimi udarci, smo imeli tudi nekaj težav pri razvijanju naše igre v napadu," je glavne razloge za današnji poraz navedel selektor Gregor Hribar. Vodstvo naše izbrane vrste je kljub dvema porazoma in eni zmagi na Češkem lahko zadovoljno, saj so slovenski odbojkarji precej izboljšali svojo igro. "Na vseh treh tekmah so fantje le v dveh nizih igrali slabše, medtem ko smo bili v ostalih povsem enakovredni in tudi boljši od Čehov," zadovoljstva ni skrival selektor Hribar, ki je današnje srečanje začel z naslednjo postavo: podajalec Dejan Vinčič, korektor Alen Šket, sprejemalca Tine Urnaut in Alan Komel, blokerja Davor Čebron in Alen Pajenk ter libero Sebastijan Škorc. V nadaljevanju pa so priložnost dobili tudi vsi ostali. "Alen Šket si je s prikazano igro zaslužil, da srečanje začne v prvi postavi, vendar pa mu danes ni šlo tako dobro kot na prvih dveh tekmah, zato ga je v nadaljevanju zamenjal Mitja Gasparini. Tudi na ostalih igralnih pozicijah sem se odločil za menjave, saj so bili igralci od napornega ritma treningov in tekem, pa tudi potovanj že utrujeni in nismo želeli, da bi kogarkoli od njih preveč iztrošili pred prvim vrhuncem dolge in naporne sezone," vzroke za številne menjave na današnji tekmi pojasnjuje Hribar, ki je tudi že dokončno določil reprezentanco za kvalifikacijski turnir na Portugalskem.

Slovenski odbojkarji, ki so na Češkem izpolnili zastavljeni cilj in precej izboljšali svojo igro, se zdaj vračajo domov, v Slovenijo bodo prispeli pozno zvečer oziroma ponoči, že v ponedeljek zjutraj pa se bodo prek Benetk odpravili v Povoo de Varzim na Portugalskem, kjer jih čakajo tekme drugega kroga kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu. V igralskem kadru ne bo prišlo do večjih sprememb, saj od tistih, ki so bili na Češkem, doma ostaja le drugi libero Miha Plot, izbrani vrsti pa se bo pridružil bloker Matej Vidič, ki je v tem času nastopal s študentsko reprezentanco. Na Portugalskem bodo Slovenijo tako zastopali: podajalca Dejan Vinčič in Rok Satler, sprejemalci Tine Urnaut, Alan Komel in Andrej Flajs, blokerji Davor Čebron, Alen Pajenk, Damir Šabec in Matej Vidič, korektorja Alen Šket in Mitja Gasparini ter libero Sebastijan Škorc.

Slovenska reprezentanca se bo v drugem krogu kvalifikacij za nastop na Portugalskem merila z ekipami Grčije, Portugalske, Romunije in Danske. Turnir v Povoi de Varzimu se bo začel v sredo in končal v nedeljo. V nadaljnje tekmovanje vodijo prva tri mesta v skupini. Naši se bodo najprej pomerili z Grki, ki naj bi bili glavni favoriti turnirja, drugi dan bodo njihovi nasprotniki Romuni, ki jih vodi legendarni trener Stelian Moculescu, po dnevu premora pa jih čakata še srečanji z Danci in Portugalci. Cilj slovenske moške reprezentance je uvrstitev v naslednji krog tekmovanja.

Ne spreglejte