Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 5. 2009,
20.19

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 15. 5. 2009, 20.19

8 let, 2 meseca

Petkovšek in Pegan najboljša v kvalifikacijah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Telovadca Mitja Petkovšek na bradlji (15,7 točke) in Aljaž Pegan (15,25) na drogu sta v današnjih kvalifikacijah svetovnega pokala v Glasgowu pometla s konkurenco.

Oba sta si na svojih paradnih orodjih namreč s prvima ocenama pritelovadila sobotna finalna nastopa.

Petkovšek pometel s tekmeci

Potem ko je Petkovšek pred odhodom na Škotsko dejal, da gre na tekmo po svojih 15,7 točke in da je to vse, kar si želi ter da upa na lepo uspelo vajo, je v današnjih kvalifikacijah uresničil svoje napovedi. V dvorani Kelvin je bil vnovič izjemno prepričljiv na bradlji, saj je z oceno 15,7 točke - sodniki za izvedbo so mu odbili zgolj pet desetink - pometel s tekmeci. Še najbolj se mu je približal Poljak Adam Kierzkowski (15,45).

"Bilo je tako, kot sem rekel pred odhodom. Skušal sem vajo narediti čim lepše, potem pa naj se tekmeci potrudijo in me premagajo, če lahko. A to ni lahka naloga," se je po uspešnem nastopu smejalo 32-letnemu telovadcu Narodnega doma. "Za jutrišnji finale si želim le, da bi mi uspela podobna vaja kot danes. To bi bilo super," je še povedal Petkovšek, ki v Glasgowu brani lansko zmago.

Peganov hrbet še ni 100 odstoten

Dober nastop na drogu je uspel tudi Peganu; sodniki so mu sprva sicer prisodili drugo oceno kvalifikacij, ker pa so se zmotili pri izračunu izhodišča, so mu pozneje zvišali točkovni izkupiček. Ocena 15,25 točke je bila ob koncu kvalifikacij najboljša na drogu; drugo ima Rus Anatolij Vasiljev (15,2).

"Jah, kaj naj rečem; zadovoljen sem, da mi je vaja uspela. A imel sem nekaj težav, zato sem izvajal takšno sestavo kot na minulem svetovnem pokalu v Mariboru. Včeraj sem na treningu po seskoku namreč precej trdo pristal in si pri tem 'nabil' hrbet. Zabolelo me je, zato nisem več vadil seskoka. Vaja je bila dobra, tudi povezava pegan-ribalko mi je lepo uspela, le namesto zvinka sem naredil veletoč," je bil po nastopu zadovoljen Pegan, ki se je na Šalamunovem memorialu v Mariboru vrnil na sceno po poškodbi hrbta.

"Upam, da bo s hrbtom do jutri vse dobro. Menim, da ni nič hujšega, vsaj upam, da ni," si je zaželel Pegan, ki je lani na tej tekmi osvojil bron, zmage pa se je veselil njegov reprezentančni kolega Alen Dimic. Slednji je tokrat ostal doma, kjer trenira mnogoboj in se pripravlja za sredozemske igre. Ekipi se bo pridružil na naslednjem svetovnem pokalu zadnji majski konec tedna v Moskvi.

Vsi finalni nastopi, tudi s Petkovškom, Peganom, Šajnovo in Klavoro, bodo na sporedu v soboto.

Ne spreglejte