Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 4. 2008,
17.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 26. 4. 2008, 17.11

8 let

Peter Kauzer potrdil Peking

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po drugi izbirni tekmi slalomistov na divjih vodah v Tacnu je že jasno, da bo slovenske barve na avgustovskih olimpijskih igrah v kajaku zastopal Peter Kauzer.

Hrastničan, sicer najboljši slovenski divjevodaš zadnjih let, je namreč na Savi še drugič na izbirnih tekmah ugnal slovenske tekmece in s tem potrdil svojo pot v Peking.

Kauzer je s tem potrdil tudi mesto v reprezentanci, ki bo nastopila na majskem evropskem prvenstvu v Krakovu, sicer zadnji preizkušnji za izpolnitev olimpijskih kvot (Slovenci jih nimajo še v C-1, C-2 in ženskem K-1). Prav tako ima mesto v kajakaški ekipi za EP praktično že zagotovljeno tudi Dejan Kralj, ki je bil spet z majhnim zaostankom za Kauzerjem danes skupno tretji (v slovenski konkurenci drugi), in zato v nedeljo ne bo nastopil, temveč se bo raje posvetil treningu. O zadnjem mestu v ekipi pa bo odločila nedeljska tekma v Tacnu, kandidatov pa je še nekaj, med drugimi Simon Artelj in Jure Meglič.

Med kanuisti sta si prednost, a ne še povsem dokončno, priveslala zmagovalec današnje tekme Benjamin Savšek in drugouvrščeni Jošt Zakrajšek, medtem ko se bo moral favorit za mesto v reprezentanci in zmagovalec prve izbirne tekme Dejan Stevanovič v nedeljo še potruditi, saj je danes po velikih napakah v prvi vožnji krepko zaostal. A dobro pripravljenost - na izbirnih tekmah štejeta le dve najboljši tekmi - je pokazal v drugi vožnji, ko je zabeležil drugi čas. Položaj pa je že skorajda izgubljen za izkušenega Simona Hočevarja, ki mu čoln nikakor ne steče po željah, tako da se je bržčas že poslovil od izbrane vrste.

Slabše kot v četrtek je šlo tudi dekletom, saj danes nobena ni bila v zahtevanem časovnem odstotku. Kljub temu je z dvema tehnično dobrima vožnjama slavila Eva Terčelj pred Nino Mozetič in zmagovalko prve tekme Uršo Kragelj, ki je imela tokrat na vnovič zahtevni progi veliko težav.

Med dvojci sta za razliko od prve izbirne tekme časovno povprečje dosegla vnovična zmagovalca Sašo Taljat in Luka Božič, druga sta bila Nejc Višnar in Urban Jarc, Blaž Oven in Luka Slapšak pa sta na tekmi, kjer so bile spet ogromne razlike, bila skupno četrta in v slovenski konkurenci tretja.

Ne spreglejte