Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 7. 2015,
15.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

kajak kanu Peter Kauzer

Sobota, 4. 7. 2015, 15.15

8 let

Peter Kauzer do tretjega mesta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na tekmi svetovnega pokala v Liptovskem Mikulašu so v finalu veslali štirje Slovenci, najboljši pa je bil Peter Kauzer, ki je po hudi poškodbi rame znova našel pot med najboljše.

Peter Kauzer je na tretji tekmi svetovnega pokala na Slovaškem poskrbel za novo uvrstitev na zmagovalne stopničke. Tokrat sta bila od njega boljša le Francoz Mathieu Biazizzo in Čeh Vavrinec Hradilek, tako da mu bodo okoli vratu nadeli bronasto kolajno.

Na progi je bil kar hiter, saj je pred takrat vodilnim Ondrejem Tunko v zgornjem delu vodil s skoraj dvema sekundama in pol prednosti, v cilj pa je priveslal z nekaj manj kot sekundo naskoka.

Ker je bil Kauzer po polfinalu četrti, so bili na startu še trije, a domačin Martin Halčin ni uspel ponoviti dopoldanske vožnje, tako da je zaostal za našim reprezentantom. Le mesto slabše od Kauzerja se je med kanuisti uvrstil Luka Božič, Anže Berčič je bil šesti, Jure Lenarčič pa deseti.

Preostali trije slovenski kajakaši so svoje nastope sklenili v polfinalu. Simon Brus je zasedel 18. mesto, Janoš Peterlin 20., Vid Kuder Marušič pa 25.

Za vnovičen uspeh so poskrbeli tudi kanuisti. Tokrat se je sicer zalomilo štirinajstouvrščenemu Benjaminu Savšku, ki je v letošnji sezoni do danes na stopničkah stal prav na vseh tekmah, a so bili v finale uvrščeni preostali trije reprezentanti. Po polfinalni vožnji je bil Luka Božič namreč sedmi, Jure Lenarčič osmi, Anže Berčič pa deveti.

V finalu so se karte nekoliko premešale. Luka Božič je preizkušnjo končal na četrtem mestu in s tem izenačil letošnjo uvrstitev z evropskega prvenstva. To je eden izmed najboljših posamičnih rezultatov za Božiča v kanuju enosedu v članski konkurenci, saj je bil boljši le na lanski tekmi svetovnega pokala v Tacnu, ko je stal na zmagovalnem odru.

Zmagal je domačin Michal Martikan, ki je bil le dve stotinki sekunde boljši od reprezentančnega in klubskega kolega Alexandra Slafkovskega, tretje mesto pa je zasedel Čeh Stanislav Ježek.

Primorski slalomist je pri enajstih protitočnih vratih naredil dotik, ki mu je prinesel dve kazenski sekundi. V nasprotnem primeru bi bil uvrščen na zmagovalne stopničke.

Do prvega finala – večinoma je ostajal na robu finalistov – v letošnji sezoni je priveslal Anže Berčič, ki se je na finalno progo podal kot drugi. Z njo je opravil bolje kot Čeh pred njim, za njim pa so zaostali še nekateri drugi kanuisti, tako da je bil na koncu šesti. Nekaj več težav je imel Jure Lenarčič, ki sicer ni imel dotikov, a ga je na nekaj mestih odneslo iz idealne linije, kar se je poznalo v časovnem zaostanku. Iz Liptovskega Mikulaša se bo vrnil z desetim mestom.

Ne spreglejte