Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 12. 2008,
14.43

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 14. 12. 2008, 14.43

8 let, 2 meseca

Pegan dokončno odpovedal nastop

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Telovadec Aljaž Pegan je po današnjem jutranjem treningu zaradi poškodbe hrbta dokončno odpovedal nastop na velikem finalu dveh sezon v Madridu, kjer bi bil prvi favorit za zmago.

"Že včeraj in tudi danes zjutraj na treningu, ko mi je skušal pomagati tudi španski fizioterapevt, sem poizkusil poprijeti za drog s pomočjo protibolečinskih tablet, a nikakor ni šlo. Kljub tabletam je bolečina premočna, še huje pa je to, da ko me 'zareže' v hrbtu, mi vse odpove in se v določeno smer sploh ne morem premakniti," je iz Madrida sporočil najbolj izkušen slovenski telovadec in dodal: "Občutek je, kot da bi me kdo 'dajal na dvoje' in ni nobene možnosti, da bi danes lahko nastopil."

"Včeraj mi je bilo zelo hudo, danes pa sem se nekako že sprijaznil z dejstvom, da mi je poškodba preprečila nastop. Kaj drugega mi niti ne preostane. Res sem žalosten, saj sem trdo treniral in se pripravljal za ta nastop, sem res dobro pripravljen, poleg tega sem se prvič na tekmi želel predstaviti z novo, težjo sestavo z izhodiščem 17 točk. Sploh zadnji mesec sem res garal in škoda, da se mi je to zgodilo," je še pojasnil Pegan, večkratni svetovni in evropski prvak ter aktualni svetovni podprvak na drogu, ki se mu je podobna poškodba hrbta v preteklosti že zgodila. "Lani na svetovnem pokalu v Stuttgartu me je podobno 'uščipnilo' na ogrevanju, ko sem čakal na nastop. Glede na izkušnje sodeč bom najprej potreboval malo počitka, nato bo treba hrbet naravnati, potem pa začeti z vajami za moč ter spet okrepiti ta del," je dejal.

Pegan, ki bi se moral na vrhuncu dvodnevnega spektakla kot sedmi po vrsti predstaviti med najboljšo osmerico na drogu, bo zdaj skušal čim prej pozabiti na to tekmo, njegov trener Jože Mešl pa je ob tem poudaril: "Poizkusila sva vse, kar se je dalo. Če ne gre, ne gre. Zdravje je vedno na prvem mestu."

Tako je bil Sašo Bertoncelj, ki je že v soboto nastopil v finalu konja z ročaji in osvojil sedmo mesto, edini slovenski telovadec na velikem finalu svetovnega pokala dveletnega ciklusa (2006/07, 2007/08). Že pred časom je namreč nastop v finalu na bradlji zaradi poškodbe prsta odpovedal tudi Mitja Petkovšek, ki je novembra postal prvi v zgodovini točkovanja svetovnega pokala FIG, ki je na lestvici na katerem koli orodju zbral preko 1000 točk. Petkovšek, svetovni in evropski prvak, je namreč v dveh sezonah na prvem mestu "nabral" kar 1016,34 točke, o njegovi prevladi na bradlji pa dovolj zgovorno priča dejstvo, da je imel njegov najbližji zasledovalec na lestvici Francoz Yann Cucherat "zgolj" 461,56 točke.

Ne spreglejte