Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 8. 2009,
11.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 27. 8. 2009, 11.08

8 let

Padalci po točke svetovnega pokala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po štirih do sedaj predvidenih tekmah padalcev za točke svetovnega pokala v skokih na cilj sta bili uspešno izvedeni le dve tekmi (Lesce, Belluno), do konca tekmovanja pa sta na vrsti še dve.

Prva bo na sporedu ta konec tedna v avstrijskem Zell am Seeju, kjer se bo za točke nove točke potegovalo 37 ekip iz sedemnajstih držav. Med skoraj 200 padalci bodo tudi tri slovenska moštva, ki imajo pred zadnjima dvema tekmama odlična izhodišča v skupnem seštevku svetovnega pokala. Po dveh tekmovanjih je med ekipami v vodstvu Elan (Roman Karun, Uroš Ban, Senad Salkič, Borut Erjavec in Domen Vodišek), a prednost odličnih slovenskih padalcev pred zasledovalci Italijani znaša vsega pet točk, na tretjem mestu pa je druga leška ekipa Flycom (Gorazd Lah, Matej Bečan, Irena Avbelj, Jurij Kozjek in Maja Sajovic), ki je po dveh tekmovanjih na tretjem mestu. Slovencem pred odločilnima tekmovanjema kaže odlično tudi v posameznih konkurencah. Med dekleti sta namreč Maja Sajovic in Irena Avbelj trdno zasidrani na prvem mestu, ki si ga delita, v moški konkurenci pa bo za najvišja mesta potekal oster boj med Italijanoma Filippinijem in Tresoldijem in našim padalcem Domnom Vodiškom.

"Glede na to, da je za nami svetovno vojaško prvenstvo, so baterije morda malce prazne, a kljub temu se moramo zbrati in skakati po najboljših močeh. Vsekakor želimo zadržati vodilno mesto v skupnem seštevku, a to ne bo mačji kašelj, saj nam tekmeci močno dihajo za ovratnik. Poskušali se bomo maksimalno zbrati in uveljaviti tudi izkušnje, katerih nam ne primanjkuje," je pred potjo v Avstrijo dejal Domen Vodišek, z reprezentanco srebrn na nedavnem vojaškem svetovnem prvenstvu v Lučencu na Slovaškem. Peta letošnja tekma v Zell am Seeju se bo začela v petek dopoldan in bo trajala do nedelje.

Ne spreglejte