Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 5. 2012,
16.55

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 22. 5. 2012, 16.55

7 let, 12 mesecev

Ostati na ravni dosežkov preteklih let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V zadnjih desetih letih so nas slovenski padalci razvajali kot le redki slovenski športniki.

Pravzaprav nas še v nobeni sezoni v tem tisočletju niso pustili na cedilu, s podobnimi pričakovanji pa padalci in njihovi ljubitelji zrejo tudi v sezono, ki je pred durmi. Zadnjih deset let je rdeča nit svetovni pokal v skokih na cilj, v disciplini, ki je Slovencem prinesla največ zlatega, srebrnega in bronastega leska. Skorajda vsako leto se padalci borijo še za naslove najboljših na stari celini in na svetu, letos jih tako čaka svetovno prvenstvo v Dubaju. "To je za vse nas dobra novica, saj med samo izvedbo tekem svetovnega pokala ne bo potrebno loviti še forme za svetovno prvenstvo, kar bomo delali po sezoni, saj je svetovno prvenstvo na sporedu konec novembra oz. na začetku decembra, zato se bomo na vseh šest tekmovanj lahko ustrezno pripravili," je s sporedom sezone zadovoljen leški trener Drago Bunčič.

Pestra in s tekmovanji zelo zapolnjena sezona bo svojo premiero doživela na hrvaškem ta konec tedna, uvodno tekmo svetovnega pokala bo namreč gostil Grobnik, kjer se padalci ponavadi zberejo na 'kriteriju prvega vetra'. To je tekma za tipanje, radi rečejo padalci, ki na uvodnem testu predvsem spremljajo tekmece za kristalni globus, največjo težo pa ima tisti v ekipni konkurenci. Našim najboljšim se je v zadnjih dveh sezonah izmuznil, zato imajo letos zagotovo veliko motiv za vnovični preboj na vrh, kar bo sila zahtevno.

Svetovni vrh je namreč iz leta v leto širši, zato so padalska tekmovanja iz leta v leto bolj zanimiva. Slovenija, Nemčija, Madžarska, Češka, Francija, Italija, Avstrija, Rusija, Španija, so države ki imajo največ možnosti za končni uspeh, na posameznih tekmah se jim bodo pridružili še Američani, Kitajci in ekipe z bližnjega vzhoda, kar bo le še dodaten čar posameznih tekem. "Motiva nam pred vsako sezono ne manjka, tokrat bo ta zagotovo še večji, saj ne skrivamo želja, da bi se po dveh sezonah v svetovnem pokalu vnovič zavihteli na vrh. To bila zahtevno, vendar je želja uresničljiva, ni pa to seveda naša prioriteta upoštevajoč, da z enakimi željami v sezono vstopajo tudi tekmeci," še dodaja Drago Bunčič.

Naši bodo tudi v tej sezoni nastopali z izkušeno leško ekipo Elan v postavi Roman Karun, Uroš Ban, Senad Salkič, Borut Erjavec in Domen Vodišek, na posameznih tekmah bodo nastopili še tudi Matjaž Pristavec, Gorazd Lah, Matej Bečan, ter nekaj mladincev, kot edina ženska bo letos slovenske barve zastopala Maja Sajovic, ki brani lansko skupno zmago, Irena Avbelj bo tekmovanja po lanski poškodbi noge spremljala iz žabje perspektive. Najboljšim bodo štrene poskušali mešati še Ptujčani, ki stavijo na izkušnje Petra Balte, Borisa Janžekoviča, Gorazda Vindiša, Aleksandra Čuša in Tončka Gregoriča. Svetovni pokal se pričenja konec tedna, uvodno tekmovanje gosti Reka (Grobnik, op. a.), po napovedih sodeč pa se bo letošnje premiere udeležilo okrog 30 ekip.

Ne spreglejte