Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 1. 2008,
20.03

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 22. 1. 2008, 20.03

8 let, 3 mesece

Novomeščanke boljše od Zagrebčank

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Odbojkarice TPV Novo mesto so v 12. krogu interlige premagale zagrebško Mladost s 3:0 (21, 22, 15).

Po porazu z Branikom so se domače igralke le pobrale in z zares dobro igro na koncu premagale pomlajeno ekipo Mladosti, ki pa je na trenutke igrala zelo dobro.

V prvih dveh nizih so gledalci videli zelo izenačeno tekmo. Po vodstvu domačink so pobudo hitro prevzele gostujoče odbojkarice. Pri izidu 10:15 je dogajanje v svoje roke prevzela Ivana Bramborova, ki je z zaporednimi šestimi neubranljivimi servisi domače pripeljala do vodstva. To je Novomeščanke znova uspavalo in Zagreb je izid znižal, dokler niso domače spet povedle z 21:19 in pripeljale prvi niz do zmage.

V tretjem nizu odlično

Tudi v drugem nizu je bilo srečanje izenačeno. Gostje so povedle z 9:4 in nato še z 11:7, vendar so gostiteljice preko Vardičeve in Zdovčeve uspele izenačiti na 11:11. V nadaljevanju je bila tekma spet izenačena, Bramborova pa je kljub težavam na servisu spet prispevala nekaj pomembnih točk za 23:18. Gostje so nato znižale zaostanek na 23:22, vendar so domače le povedle z 2:0 v nizih.

V tretjem nizu so se domače le zbrale in končno odlično igrale. Blestela je predvsem Zdovčeva in novinka v ekipi Erika Fabjan. Pri izidu 21:9 je trener Bojan Vernig dal priložnost še ostalim odbojkaricam, kar so Hrvatice izkoristile, se približale, a so domače po četrti zaključni žogi vseeno vknjižile pomembno zmago.

Ne spreglejte