Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 2. 2011,
21.48

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 26. 2. 2011, 21.48

7 let, 12 mesecev

Novim naslovom naproti?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Padalci sodijo med tiste športnike, ki so zaposleni skozi celo leto, saj si v zimskem času nadenejo še smuči in tekmujejo v paraskiju, kombinaciji dveh tekov veleslaloma in šestih skokov na cilj.

Svetovna paraski družina se bo tokrat zbrala v avstrijskem Gosau, med nekaj več kot 100 padalci iz enaindvajsetih držav pa bo tudi osem Slovencev. Eno izmed glavnih vlog za visoka mesta bo zagotovo igrala tudi prva slovenska ekipa Elan, ki jo sestavljajo Matjaž Pristavec, Uroš Ban, Uroš Ule in Matej Bečan, o visoki uvrstitvi, ki naj bi jo dosegli predvsem z dobrim skakanjem, pa razmišlja tudi Matjaž Pristavec: "Kot vselej bomo tudi tokrat iz sebe iztisnili vse kar zmoremo, najbolj pa se znašamo na skoke, v katerih smo zagotovo med najboljšimi. V smučanju so Avstrijci, Rusi in Nemci nekoliko pred nami, toda odloča se v skokih na cilj, kjer imamo prednost mi, naš zaveznik bodo tudi izkušnje, zato se na svetovno prvenstvo odpravljamo z dobrimi občutki."

Šport in materinstvo

Druga slovenska ekipa Flycom bo tokrat mešana, v njej bodo nastopili Anton Košir, Domen Vodišek, Irena Avbelj in Maja Sajovic, predvsem dekleti pa se bosta zagotovo borili za mesta na stopničkah, ki jih osvajata kot po tekočem traku.

Pred dvema letoma sta bili na prvem (Irena Avbelj) in drugem mestu (Maja Sajovic), tokrat pa so pričakovanja, predvsem Maje Sajovic, nekoliko drugačna: "Letos sem se znašla v nekoliko drugačni situaciji, saj moram združevati šport in materinstvo, zato tudi sama priprava in treningi niso bili optimalni, a kljub temu mislim, da me bo prisotnost hčerke nekoliko sprostila."

Za razliko od napovedi v preteklih letih, je Drago Bunčič pred tokratnim prvenstvom na glas razkril, da so njegove želje kot trenerja povezane z mestom na stopničkah: "V padalskih skokih smo pred drugimi, zato tukaj vidim našo prednost, vsekakor pa Avstrijci, Rusi, Nemci in ostali ne bodo stali križem rok. Kljub temu sem mnenja, da je naša ekipa dovolj izkušen in se bo borila za medaljo, naš cilj pa je uvrstitev do četrtega mesta med ekipami, podobne želje pa imamo tudi v obeh posamičnih konkurencah."

13. svetovno prvenstvo v paraskiju se začne v torek in bo trajalo do petka. V Avstriji naši branijo ekipni bron, srebro med moškimi, ter zlato in srebro med dekleti, kar bo težko ponoviti, a se s tem nihče ne obremenjuje. Vrednosti delnic naših junakov strmin in višin so jasne, če pa bodo na koncu še oplemenitene, bo zadovoljstva še toliko več.

Ne spreglejte