Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 7. 2015,
16.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca odbojka Andrea Giani evropska liga

Sreda, 1. 7. 2015, 16.31

8 let

Neugodna poškodba, ki jih v pripravi na Turke ni vrgla iz tira

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se v Mariboru in v Hočah pripravlja na tekme evropske lige.

V okviru priprav so naši odbojkarji odigrali trening tekmo proti Izraelu in prepričljivo zmagali, dobro vzdušje v ekipi pa je nekoliko pokvarila poškodba Danijela Koncilje, ki bo moral izpustiti vsaj teden dni treningov.

Slovenski odbojkarji, ki so se po 14-dnevnem premoru znova zbrali pretekli ponedeljek, pod taktirko selektorja Andree Gianija vadijo dvakrat dnevno. "Dopoldanski treningi so namenjeni individualnemu delu in delu v fitnesu, popoldanske treninge pa navadno izkoristimo za uigravanje. Same priprave so sicer precej naporne, a je vse skupaj lažje, ker se v ekipi dobro razumemo, vzdušje je odlično in imamo se super. V tej reprezentanci sem novinec in vesel sem, da so me fantje tako dobro sprejeli," je dejal prosti igralec Klemen Hribar, ki je prejšnji teden prestal reprezentančni krst in tako tudi uradno postal član izbrane vrste.

Hribar je na tekmi za trening proti Izraelu, ki so jo naši igralci dobili s 4:0, odigral dva niza, priložnost za igro pa je dobil tudi podajalec Gregor Ropret, ki, tako kot preostali fantje, komaj čaka na prve tekme: "Mislim, da smo na dobri poti. Iz treninga v trening in iz tedna v teden namreč lepo napredujemo. Vse bolj spoznavamo način dela, ki ga v reprezentanco uvaja Andrea, in vse bolj se zavedamo, kaj selektor želi od nas kot posameznikov in tudi od nas kot ekipe, kot celote. Treningi potekajo na visoki ravni, je pa res, da vsi že komaj čakamo na prve tekme."

"V Samsunu nam ne bo lahko"

Kljub vsemu pa so se v reprezentanci pojavile tudi prve težave. Na ponedeljkovem treningu se je namreč poškodoval Danijel Koncilja, ki ga je na tekmi proti Izraelu tako zamenjal Uroš Pavlović. "Danijel si je pri skoku v blok poškodoval mezinec na levi roki. Za zdaj kaže, da poškodba ni hujša, vendar pa vsaj do začetka prihodnjega tedna ne bo mogel trenirati. Žal nas ta poškodba kar precej ovira pri delu, saj smo prav na igralnem mestu blokerja najbolj oslabljeni, vendar pa fantov to ni vrglo s tira in še naprej dobro in zavzeto trenirajo," je delo svojih igralcev pohvalil Giani, ki je bil s predstavo odbojkarjev na tekmi proti Izraelcem precej zadovoljen.

"Za nas je bila ta tekma precej pomembna. Seveda ne zaradi samega rezultata, ampak ker gre za razbijanje ustaljenega ritma treningov, neke monotonije, razlika pa je tudi v pristopu do tekme na eni in treninga na drugi strani, kar nam v tej fazi priprav zelo koristi. Prvi teden po premoru smo veliko časa namenili fizični pripravi, zdaj se bolj posvečamo tehniki in uigravanju," je še dejal Giani, ki sicer ves čas poudarja, da ga bolj kot nasprotniki zanima lastna reprezentanca, a je vendarle spregovoril tudi o Turkih, prvih nasprotnikih naših odbojkarjev v evropski ligi: "Da, prišel je čas, ko se moramo začeti ukvarjati s Turki. S sodelavci smo že analizirali njihovo igro in lahko rečem, da gre za dobro ekipo. Na gostovanju v Samsunu nam ne bo lahko. Pričakujem dve težki tekmi, ki ju bomo morali odigrati na zelo visoki ravni, če želimo zmagati."

Prva tekma proti Turkom naše odbojkarje čaka 11. julija, druga pa bo na sporedu dan pozneje, 12. julija.

Ne spreglejte