Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 6. 2008,
16.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 21. 6. 2008, 16.39

8 let

Nejc Žnidarčič tretji v Lofru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski tekmovalci v spustu na divjih vodah so vnovič poskrbeli za visoke uvrstitve. Na tekmi svetovnega pokala v avstrijskem Lofru je bil kajakaš Nejc Žnidarčič v sprinterski preizkušnji tretji.

Med deseterico sta tekmovanje končala tudi kajakašica Lučka Cankar in kanuist Simon Hočevar, ki sta bila šesta.

"Tekma je bila zelo zanimiva. Po prvi vožnji je Nejc celo vodil, v drugo pa mu je malce pred ciljem čoln pobegnil iz idealne linije, tako da je izgubil nekaj časa in na koncu zasedel tretje mesto. A s tem smo seveda zelo zadovoljni, saj smo praktično na vsaki tekmi na stopničkah za zmagovalce," je nastop ocenil trener spustašev Srečko Masle.

Slednji je bil najmanj zadovoljen s predstavo Jerneja Korenjaka, sicer specialista za klasiko, ki je po številnih velikih napakah današnji sprint (v Karlovih Varih je celo zmagal) sklenil šele na 25. mestu. Tik za deseterico - na 11. mestu - je tekmovanje končal svetovni prvak Lovro Leban, 15. mesto pa je osvojil Tim Kolar. Zmagal je Belgijec Maxime Richard, ki je za 82 stotink sekunde premagal Francoza Rudyja Gerarda.

Med kanuisti se je vnovič dokazal "veteran" Simon Hočevar, ki je predse spustil le pet tekmovalcev in tako dokazal, da izkušnje iz slaloma pridejo prav tudi pri sprintih na spustaških tekmah. Hočevar je za stopničkami, ki so jih zasedli Italijan Vladi Panato, Francoz Guilaume Alzingre in Hrvat Igor Gojić, zaostal 2,99 sekunde.

Enak dosežek kot Hočevarju je uspel tudi Lučki Cankar med kajakašicami. Slednja je za tretjim mestom, ki se ga je na koncu veselila Čehinja Petra Slovakova, zaostala dobri dve sekundi. Zmagala je Britanka Jessica Oughton pred Francozinjo Nathalie Gastineau.

V nedeljo bo v tem avstrijskem spustaškem središču na sporedu še klasična tekma, na kateri bo današnji vtis skušal popraviti predvsem Korenjak.

Ne spreglejte