Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 12. 2019,
11.50

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Nejc Žnidarčič

Sobota, 14. 12. 2019, 11.50

4 leta, 4 mesece

Nujiang

Nejc Žnidarčič sezono sklenil z drugim mestom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Nejc Žnidarčič | "Z nastopom in rezultatom sem zadovoljen, saj sem izpraznjen tako fizično kot psihično." | Foto Nina Jelenc

"Z nastopom in rezultatom sem zadovoljen, saj sem izpraznjen tako fizično kot psihično."

Foto: Nina Jelenc

Spustaši na divjih vodah so s finalom sprinterske preizkušnje v Nujiangu zaključili z letošnjo serijo za svetovni pokal. Kajakaš Nejc Žnidarčič je v svoji paradni disciplini zasedel drugo mesto. Mladinca Urban Novak in Erazem Šavli sta osvojila sedmo oziroma osmo mesto. Tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala je bil Žnidarčič drugi.

Žnidarčič je na Kitajskem veljal za enega glavnih favoritov za zmago v sprintu na divjih vodah, saj je v letošnji sezoni zmagal na vseh tekmah, na katerih je nastopil. V Aziji je nekoliko trši oreh predstavljal belgijski kajakaš, odličen spustaš, pa tudi sprinter na mirnih vodah Maxime Richard, ki je na koncu Žnidarčiča prehitel za pičlo stotinko sekunde.

Z enako prednostjo se je ob koncu septembra četrtega naslova svetovnega prvaka v sprintu na divjih vodah veselil Gnida, kakor kličejo Nejca Žnidarčiča. Po drugem mestu v sprintu ter četrtem v klasičnem spustu na svetovnem pokalu na Kitajskem je Primorec v skupni razvrstitvi svetovnega pokala zasedel končno drugo mesto.

"Malo se mi vrača za La Seu d'Urgell," je uvodoma pokomentiral Žnidarčič minimalni zaostanek za Belgijcem in nadaljeval: "Z nastopom in rezultatom sem zadovoljen, saj sem izpraznjen tako fizično kot psihično. Sedem mesecev je res dolga sezona. V skupnem seštevku svetovnega pokala sem osvojil drugo mesto, saj je imel Francoz Felix Bouvet kar nekaj prednosti s svetovnega pokala v Treignacu, tako da mi je na koncu zmanjkalo nekaj točk do zmage. Vseeno je to super dosežek. Vesel sem, da je konec sezone. Sedaj si bom v času praznikov vzel kakšen teden dni premora, potem pa nadaljeval s treningi, saj nas svetovno prvenstvo čaka že aprila."

Preberite še:

Nejc Žnidarčič
Sportal Nejc Žnidarčič in Urban Novak med deseterico na svetovnem pokalu na Kitajskem
Ne spreglejte