Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 5. 2009,
19.27

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 16. 5. 2009, 19.27

8 let, 2 meseca

Najboljše Rusinje, Slovenki 18.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski telovadki Mojca Rode in Tjaša Šeme sta na 25. evropskem prvenstvu v Bakuju ekipno zasedli 18. mesto. Najboljše so bile Rusinje pred domačinkami in Ukrajinkami.

V mnogoboju je bila najboljša olimpijska prvakinja Rusinja Ženja Kanajeva, Rodetova je z 21. mestom tako zgolj za mesto zaostala za najboljšo dvajseterico, Šemetova pa je bila 44.

Na današnji tekmi se je Rodetova predstavila s trakom (23,55 točke) in obročem (23,975) in obe vaji prikazala brez večjih napak ter prejela tudi precej višji oceni kot dan pred tem. Uspela ji je zelo dobra uvrstitev v mnogoboju, saj so se za skupni seštevek štele le tri najboljše ocene, tako da se ji petkov povsem ponesrečen nastop z žogo ni štel v škodo. Tako se ji je zgolj za mesto izmuznila uvrstitev med najboljšo dvajseterico in s tem na zaprto EP prihodnje leto. Šemetova je danes nastopila z žogo (20,8) in kolebnico (20,975) in v vajah naredila nekaj napak, a sicer je dobro nastopila.

Težave s staro poškodbo gležnja

"Danes sem nastopila precej bolje kot včeraj, a vseeno ni bilo tako zelo prepričljivo, kot včasih znam narediti. Imam težave s staro poškodbo gležnja, ki se je prvič pojavila že leta 2007. Že po svetovnem pokalu v Mariboru me je začela boleti noga, po Burgasu se je vse skupaj še poslabšalo, tako da sploh nisem vedela, ali bom tu v Bakuju lahko tekmovala. A maser (Jaka Kolenc, op. p.) mi je pomagal in s pomočjo protibolečinskih tablet je nekako šlo," je po nastopih povedala najboljša slovenska telovadka Rodetova, ki je na letošnjem prvenstvu s skoraj 26 leti najstarejša med vsemi.

"Ocen ne bi komentirala, ker jih niti ne vem niti me ne zanimajo, saj je bilo sojenje po besedah naše sodnice (Ana Petrič, op. p.) katastrofalno, pod vsako ravnjo. Bojim se, da bo ritmika ravno zaradi takega sojenja izgubila status olimpijskega športa," je opozorila izkušena telovadka. "S celotnim prvenstvom sem zadovoljna, saj pred odhodom nisem imela posebnih pričakovanj. Uvrstitev na zaprto EP mi je v karieri doslej uspela že dvakrat, pa tudi tokrat sem bila povsem blizu," je še povedala Rodetova.

Svoje nastope na letošnjem prvenstvu stare celine je kot uspešne ocenila tudi 22-letna Šemetova. "V petek sem res dobro nastopila (skupno je bila Šemetova na 30. mestu, Rodetova pa na 32., op. p.), vaja s trakom je bila z izjemo manjše napake zelo lepa. Danes sem nastopila malo slabše, a v celoti gledano sem z nastopi lahko zadovoljna, manj z ocenami. A to ni nobeno presenečenje. Z izjemo vaje z žogo sem dobro nastopila," je iz Bakuja sporočila Šemetova, ki je letos tekmo končala na 44. mestu.

Ne spreglejte