Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 8. 2009,
21.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 5. 8. 2009, 21.48

8 let

Najbolj si želijo ugodnega vremena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Padalce ta konec tedna čaka že četrta tekma za svetovni pokal, do sedaj je bila regularna le ena. Preizkušnji na Reki in v Altenstadtu je odpihnilo slabo vreme. Bo v Bellunu bolje?

Reka: tri serije - neregularno tekmovanje, Lesce: osem serij - imenitno tekmovanje, Altenstadt: tri serije - neregularno tekmovanje. Takšna je bilanca letošnjih treh tekmovanj padalcev v skokih na cilj za točke svetovnega pokala, ki jih ta konec tedna, od petka do nedelje, čaka že četrta letošnja preizkušnja, tokrat v italijanskem Bellunu.

Okrog 200 prijavljenih padalcev in padalk iz 17 držav, ki so prijavljeni za tekmovanje v Dolomitih, v teh dneh spremljajo predvsem vremensko napoved, kajti prav vremenski pogoji so bili na prvi in tretji tekmi glavni dejavnik, da sta bili preizkušnji na Hrvaškem in v Nemčiji odpovedani.

"Glede na to, da smo uspešno izvedli le eno tekmovanje, je težko oceniti pripravljenosti posameznih ekip v tej sezoni. Na tekmi v Lescah so bili v ospredju naši padalci, a ker je šlo za tekmovanje na domačem poligonu, imamo na ta način določeno prednost. Prava veljava se bo pokazala šele na svetovnem vojaškem prvenstvu, kjer si želimo biti v top formi, tekmovanje v Bellunu pa bo prišlo kot naročeno za trenutni vpogled v pripravljenost naših ekip in seveda tudi konkurence," pred odhodom v Dolomite razmišlja Drago Bunčič, vodja leških ekip Elan in Flycom, ki bosta tudi v Italiji med favoriti za visoka mesta.

"V prvi vrsti si želimo, da bilo tekmovanje izpeljano v celoti, kar je seveda odvisno predvsem od vremena, zato si vsi skupaj močno želimo, da bi nam bile vremenske razmere tokrat naklonjene. Le ena regularna tekma, na kateri je naša ekipa zmagala, še ne pomeni veliko, zato bo tudi na preostalih treh tekmovanjih potrebno skakati zbrano in seveda čim bolj natančno, če se želimo približati uspehu iz Lesc. Lahkega dela pa nimamo nikoli, saj je konkurenca ves čas na preži. Z uvrstitvijo se ne obremenjujemo, želimo si le konstantnih skokov," pa je pred novo preizkušnjo dejala Irena Avbelj, ki je med dekleti slavila na tekmi v Lescah, kjer se je veselila zmage tudi s z ekipo Flycom.

Slovenijo bodo v Bellunu, tako kot je to že običajno v svetovnem pokalu predstavljale ekipe Elan (Roman Karun, Uroš Ban, Senad Salkič, Borut Erjavec in Domen Vodišek), Flycom (Gorazd Lah, Matej Bečan, Irena Avbelj, Jurij Kozjek in Maja Sajovic) in Ptuj (Peter Balta, Boris Janžekovič, Tomaž Korpar, Tonček Gregorič in Aleksander Čuš). Domet obeh leških ekip je zagotovo uvrstitev med prvih pet, Ptujčani pa se bodo borili za uvrstitev med deseterico. Tekmovanje bo trajalo od petka do nedelje.

Ne spreglejte