Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 8. 2011,
7.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 13. 8. 2011, 7.35

8 let

Na Oaza Mozirje Openu le še boji za odličja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V petek je minil še drugi izjemno zanimiv dan zadnjega letošnjega turnirja v sklopu slovenske serije v odbojki na mivki Slovenian Beach Tour. Drevi le še boji za odličja.

V polfinalu Oaza Mozirje Opna bodo pri dekletih zaigrale Hrvatice Fabris/Roško in Matić/Plačko ter slovenska para Vodeb/Jakob in Janet/Skarlovnik. Pri moških se bodo za najvišja mesta borili brata Pokeršnik, Nemca Hellmuth in Ulke ter dvojici Boženk/Bahč in Bedrač/Mohorič.

Državna prvaka Danijel in Jan Pokeršnik sta se v polfinale uvrstila po razburljivem obračunu s hrvaškima prvakoma Krešimirjem Perićem in Darkom Nojićem. Slovenca sta bila v prvem nizu prepričljivo boljša z 21:11, v drugem nizu sta z 21:16 slavila Hrvata, v tretjem pa so gledalci gledali napet dvoboj, v katerem sta na koncu s 15:13 zmagala brata Pokeršnik. Slednja se bosta v sobotnem polfinalu pomerila z Nemcema Tonijem Hellmuthom in Jannisom Ulkejem, ki sta se med najboljše štiri pare prebila skozi repasaž, potem ko sta v drugem krogu turnirja izgubila prav proti slovenskima državnima prvakoma, nato pa v odločilni tekmi premagala Saša Ropa in Andreja Štembergarja Zupana.

V drugem polfinalu bodo zaigrali slovenski predstavniki, in sicer tretje uvrščena z minulega državnega prvenstva v Kranju, Anže Bahč in Tadej Boženk, ki sta v tretjem krogu tekmovanja z 2:1 premagala Ropa in Štembergar Zupana ter ptujsko- portoroška naveza Jure Peter Bedrač in Leo Mohorič, ki sta bila v zadnjem krogu repasaža boljša od Hrvatov Perić in Nojića.

Pri dekletih sta se skozi tretji krog uspešno prebili državni prvakinji Andreja Vodeb in Martina Jakob, ki sta bili prepričljivo, z 21:11 in 21:8, boljši od Hrvatic Martine Matić in Eme Plačko. Vodebova in Jakobova se bosta za vstop v finale pomerili s Korošicama Zalo Janet in Ano Skarlovnik, ki sta v zadnjem krogu repasaža premagali Tamaro Borko in Saro Sakovič, ki sta pred tem v 3. krogu turnirja z 0:2 (21:18 in 21:19) izgubili proti Hrvaticama Samanti Fabris in Maji Roško. Slednji bosta v polfinalu zaigrali proti rojakinjama Martini Matić in Emi Plačko, ki sta v repasažu z 2:0 izločili Matejo Salaj in Natašo Fekonja.

Ženski finale oziroma zaključek letošnjega Slovenian Beach Tour-a bo na sporedu v soboto ob 20. uri, moški pa se bodo za zmago merili uro kasneje.

Ne spreglejte