Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 5. 2008,
17.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 27. 5. 2008, 17.32

8 let

Na nočnem slalomu na Soči vsi najboljši Slovenci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kajakaški center v Solkanu bo v petek prizorišče tretjega Hitovega izziva, zaradi nekoliko spremenjenih pravil in finala pod reflektorji med divjevodaši zelo priljubljene tekme.

Po Soči se bo spustilo 100 tekmovalcev iz desetih držav, med katerimi bodo tudi najboljši Slovenci, na čelu z olimpijcem Petrom Kauzerjem.

Hitov izziv, katerega posebnost je krajša proga z vsega desetimi vratci s po enim količkom, se bo s kvalifikacijami začel v petek ob 17. uri, medtem ko bo finalna vožnja pod reflektorji na sporedu ob 20.30 uri, so na današnji predstavitvi v Solkanu povedali organizatorji iz Kajak kluba Soške elektrarne.

"Dosedanje izkušnje kažejo, da se tekmovalci zadovoljni s tekmovanjem. Tudi mednarodna zveza je nekatere spremembe pravil, ki začnejo veljati začetek leta 2009, naredila prav po modelu našega slaloma. Predvsem mislim le na en količek," je povedal direktor in glavni trener slovenskih divjevodaških reprezentanc Andrej Jelenc.

Nastopil bo tudi Kauzer

Tako bo ob najboljših Slovencih s kajakašem Petrom Kauzerjem, ki odhaja na trening na olimpijsko progo v Peking, na startu Hitovega izziva še nekaj drugih vrhunskih tekmovalcev, kot so svetovna prvakinja Jana Dukatova (Slovaška), nekdanji prvak Fabian Doerfler ter močna slovaška ekipa, je poudaril Jelenc. Izpostavil je tudi skoraj celotne reprezentance mlajših članov iz Nemčije, Poljske, Slovaške in Češke, ki jih na Soči od 9. do 13. julija čaka evropsko prvenstvo za mladince in člane do 23 let.

Dokončno sestavo slovenske ekipe, ki bo julija nastopila na Soči, bosta dali prav sobotni (začetek ob 15. uri) in nedeljski (začetek ob 9.30 uri) mednarodni slalom, pri čemer bo slednji štel tudi za državno prvenstvo za mladince, je pojasnil Jelenc. Slaloma bi morala biti že aprila, a sta zaradi previsokega vodostaja Soče odpadli.

"Napovedi med mlajšimi člani in mladinci so manj natančne, saj nimamo pravega pregleda nad konkurenco. Prepričan sem, da bomo imeli dobro ekipo. Jernej Zupan, ki bo tudi letos nastopil med mladinci, je lani osvojil kolajno, zato upamo, da bo tudi letos med kandidati za najvišja mesta. Svoje adute v kajaku in kanuju imamo tudi med mlajšimi člani," je povedal Jelenc.

Kot je povedal sekretar Kajak kluba Soške elektrarne Branko Brezigar julija v Solkanu pričakujejo 500 tekmovalcev iz 23 držav. "Same tekme za nas ne predstavljajo težav. Trenutno se ukvarjamo s potekom tekmovanj, slovesnosti in podelitev medalj," je pojasnil.

Sicer pa v klubu razmišljajo že o prihodnjem Hitovem izzivu. Ker je proga na Soči v Solkanu, bodo skušali prihodnje leto izvesti paralelni slalom, je razkril.

Ne spreglejte