Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
10. 4. 2011,
15.22

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 10. 4. 2011, 15.22

7 let, 12 mesecev

Mladi Simon Brus najhitrejši na Kolpi

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slalomsko tekmovanje na reki Kolpi pri Osilnici, ki je za naše južne sosede štelo kot izbirno, je vrsta slovenskih kajakašev in kanuistov izkoristila za preverjanje trenutne forme.

Za precejšnje presenečenje je poskrbel najboljši med mladinci, Simon Brus, sicer nosilec zlate slalomske kolajne z olimpijskih igre mladih, ki je dosegel absolutno najboljši rezultat. Sicer je med člani zmagal hrvat Dinko Mulić pred Juretom Megličem, ki je imel noč pred tekmo precejšnje težave z želodcem in ni nastopil povsem zdrav. Brus, ki je pred slalomskim nastopom v dopoldanskem delu programa nastopil in zmagal med mladinci tudi v tekmi klasičnega spusta, je ponovno dokazal, da je čez zimo odlično treniral in bo potrebno nanj v letošnjem letu resno računati tudi v absolutni konkurenci. Njegovi cilji so seveda še vedno povezani z nastopi na najpomembnejših mladinskih tekmovanjih, bo pa prav gotovo resna konkurenca članom za uvrstitev v ekipo za svetovni pokal. Med kanuisti je po pričakovanjih zmaga odšla v Tacen. Tokrat je Anže Berčič premagal klubskega kolega Benjamina Savška, tretji pa je bil najboljši hrvat Matija Marinič. Berčič je za zmago prejel tudi denarno nagrado in pokal za memorialno tekmo v spomin na pred časom preminulega hrvaškega kajakaškega delavca Dražena Veselka – Buca.

Tudi v drugih kategorijah so kolajne osvajali predvsem slovenski tekmovalci. Med dekleti je bila brez konkurence najhitrejša Eva Terčelj, med mladinkami pa Ajda Novak. V dvosedu sta vlogo favoritov potrdila Sašo Taljat in Luka Božič, ki sta bila na izredno nizki reki Kolpi boljša od dvojice Luka Slapšak – Urban Jarc in bratov Janežič, ki so se uvrstili na ostala mesta na zmagovalnih stopničkah. Že prihodnji vikend bodo tekmovalci lahko dobili še boljši vpogled v svojo formo, saj jih čaka nastop na prvem večjem domačem mednarodnem tekmovanju, ICF slalom ranking tekmi v Solkanu.

Ne spreglejte