Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 2. 2008,
12.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 14. 2. 2008, 12.25

8 let

Mladi karateisti znova po dobre uvrstitve

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V petek se v Trstu pričenja letošnje evropsko prvenstvo v karateju za kadete in mladince. V Italijo je odpotovala številčna slovenska zasedba, ki se želi domov vrniti s kakšnim odličjem.

Glavna favorita za kolajni sta Matija Matijevič, ki že ima kolajno s članskega EP in Omer Tabakovič, ki je bil leta 2006 na MEP v Podgorici bronast.

Slovenske barve bo na 35. MEP v Trstu med 15. in 17. februarjem zastopalo 14 karateistov. Največ jih bo nastopilo v športnih borbah, oziroma kumiteju. V Trst so pod vodstvom Klemna Stanovnika odpotovali kadeti Borislava Tešanović (do 51 kg), Ljubinka Tešanović (do 57 kg), Ines Švarc (nad 57 kg) in Aleš Mir (do 70 kg) ter mladinci Vesna Bezgovšek (do 53 kg), Marija Jeler (do 60 kg), Matija Matijevič (do 75 kg), Blaž Toplak (do 80 kg) in Omer Tabaković (nad 80 kg). Slednji že pozna slast zmagovalnih stopničk, tudi tokrat pa meni, da lahko poseže na vrh.

"Precej bo odvisno od žreba. Konkurente poznam in nobena tekma ne bo lahka. Pomerili smo se že med letom, ko smo nabirali točke, če bom uspešen v prvem krogu, bo vse lažje," je pred odhodom na EP dejal Omer Tabaković, član karate kluba Tiger Velenje. Matija Matijevič je lani na EP v Bratislavi pri članih osvojil srebro, član ljubljanskega Zmaja pa prav tako pravi, da na EP slabih borcev ni: "Pomembno je, kako bom v danem trenutku razpoložen. Vsekakor bo nekaj odvisno tudi od žreba, če bom dal vse od sebe, se lahko uvrstim visoko."

V Trstu bodo nastopili tudi predstavniki v katah. Te bo vodil novi reprezentančni trener Livius Bunda, ki je že zaslužen za nekaj uspehov karateistov iz Srbije. Na EP bodo odpotovali Gregor Ješovnik, Tamara Kovačević in Lidija Božič, Gregor Ješovnik pa bo skupaj z Mitjo Ješovnikom in Markom Čučkom nastopil še v katah ekipno.

Na preteklih kadetskih in mladinskih evropskih prvenstvih so bili slovenski karateisti zelo uspešni, saj so doslej osvojili kar šest medalj. Srebrni so bili Dalibor Filipič (Celje 2000), Uroš Škarabot (Nikozija 2001) in Dejan Vozlič (Reka 2004), bronasti pa Iztok Štaus (Madrid 1994), Iztok Božič (Sofija 1997) in kot rečeno Omer Tabaković (Podgorica 2006). Tudi zaradi tega so cilji Karate zveze Slovenije pred tokratnim EP visoki, še posebej ob dejstvu, da je prvenstvo v neposredni bližini Slovenije, kjer bodo borce lahko podpirali domači navijači.

Ne spreglejte