SiolNET. Sportal Drugi športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Miroteks drugič na evropskem vrhu

3

termometer

Slovenske prvakinje so dosegle izjemen mednarodni uspeh. Miroteks je na Madžarskem drugič osvojil naslov evropskih klubskih prvakinj, saj je v finalu premagal Zalaegerszeg s 6:2.

Celjanke so odločilni obračun za evropsko krono odlično začele. Prve tri tekmovalke so osvojile vse tri točke in hkrati priigrale naši ekipi kar 174 kegljev prednosti. Tako kot proti Nemkam je bil dvoboj praktično odločen ža na polovici. Marika Kardinar je z večjim število podrtih kegljav ugnala Szilvio Matays, saj jih je podrla pet več, njun dvoboj je bil sicer neodločen – 2:2. Barbara Fidel je počasi, vendar zanesljivo silila Aniko Molnar na predajo. Prva dva niza je dobila s 164:123 in 141:116. Seveda je potem prišlo na madžarski strani do menjave. Niti precej mlajša Dora Kovacs se proti naši ni naigrala – 167:147 in 151:120, Barbara je torej skupaj dosegla najboljši slovenski izid 624. Ob tem je Rada Savič premagala še Eriko Fulop in bilo je 3:0.

Ko je bilo več ali manj vse že odločeno, celjsko nadaljevanje ni bilo kot je treba. Nada Savič je resda osvojila četrto točko, Anja Kozmus in po 60 lučajih Mira Grobelonik ter Eva Sajko pa so se mučile s tekmicama. Madžarki sta se razigrali, skupna razlika v kegljih je kopnela iz lučaja v lučaj. Na srečo se je madžarsko hitenje končalo tudi s kakšno „ribico“ in ob dveh zadnjih porazih s 0:4 je na koncu ostalo še vedno 19 kegljev v korist Miroteksa. Evropska lovorika je bila v celjskih rokah...

"Veselim se novega uspeha. Potem ko so dekleta kar lahko preskočile Nemke, so bile še bolj samozavestne. Z domačinkami je bilo veliko več dela. Prve tri igralke so igrale odlično, druge tri pač ne, vendar se zmagi ne gleda v zobe. Drugič po letu 2004 smo spet najboljši," je ob koncu finala dejal trener Lado Gobec.

In potem je sledilo še najslajše, ko so Barbara, Nada, Rada, Mira, Marika, Eva i Anja ponosno dvignile dragocen pokal in skupaj z Zadarčani tudi zapele, čeprav so ga Hrvati v finalu pošteno polomili z Madžari in nisu ubranili lankega naslova prvakov. Najboljša posamična dosežka sklenega turnira sta uspela Hrvatici Željki Orehovec (644), med moškimi je bilo najboljši Romun v moštvu Zalaegerszega Claudiu Boanta, ki je podrl kar 683 kegljev.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin