Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 8. 2023,
11.06

Osveženo pred

8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Strelstvo Robert Markoja

Sobota, 26. 8. 2023, 11.06

8 mesecev

SP v strelstvu

Markoja zasedel nehvaležno četrto mesto na SP v Bakuju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Robert Markoja | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski strelec Robert Markoja je na svetovnem prvenstvu v Bakuju zasedel nehvaležno četrto mesto v disciplini standardna puška 300 metrov. Petdesetletni Prekmurec je v tej neolimpijski strelski disciplini zadel 584 krogov, od tega 198 v klečečem, 197 v ležečem in 189 v stoječem položaju.

Robert Markoja je na današnji tekmi izenačil najboljšo slovensko uvrstitev na letošnjem svetovnem prvenstvu v zračnem, malokalibrskem in velikokalibrskem orožju ter puški šibrenici. Njegov reprezentančni kolega Jože Čeper je bil pred dvema dnevoma v azerbajdžanskem glavnem mestu prav tako četrti v še eni neolimpijski disciplini - velikokalibrska pištola s središčnim vžigom 25 metrov.

Izkušenega strelca iz Prekmurja sta do odličja ločila dva kroga. Zlato je osvojil Madžar Istvan Peni, srebro Norvežan Kim Andre Lund (oba 587), bron pa Američan Timothy Sherry (586).

"Zadovoljen sem tudi s četrtim mestom"

"V Bakuju sem dosegel dober izid, pred odhodom na SP bi ga takoj sprejel. Zadovoljen sem tudi s četrtim mestom. V primeru enakega števila krogov z Američanom Sherryjem, bi bil zaradi manjšega števila notranjih desetk v slabšem položaju, tako da bi za bronasto kolajno potreboval tri kroge boljši izid," je v telefonskem pogovoru za STA uvodoma dejal Markoja.

"Moj nastop v klečečem položaju je bil tako rekoč brezhiben. Strelskega ritma nisem izgubil niti po dvanajstem strelu, ko mi je ostal tulec v puški in sem moral začasno prekiniti svoj nastop. V ležečem položaju sem bil natančen, z nastopom v stoječem, ki mi je že v preteklosti znal povzročiti težave, pa ne. Ob tem so se tudi svetlobne razmere na strelišču poslabšale, polovica tarče je bila v senci, druga polovica pa ne, v takšnih okoliščinah se nisem najbolje znašel," je še dodal Markoja.

V nedeljo in ponedeljek bosta na sporedu še dve neolimpijski preizkušnji v velikokalibrski puški v ležečem in trojnem položaju na 300 metrov. Poleg Markoje bosta nastopila tudi njegov sloviti reprezentančni kolega Rajmond Debevec in Urška Kuharič.

Preberite še:

Boštjan Maček
Sportal Sestra in brat Maček brez vidne uvrstitve v Bakuju
strelstvo, zračna puška
Sportal Jože Čeper za las ob kolajno na SP v Bakuju
Jože Čeper
Sportal Jože Čeper 11. na SP s standardno pištolo
Ne spreglejte