Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 6. 2012,
18.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 6. 6. 2012, 18.02

8 let

Mariborski odbojkarji že pripravljeni na novo sezono

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vse kaže, da je kriza v mariborski moški odbojki preteklost. Odbojkarski klub Maribor, ki je v zadnjem obdobju doživljal težke čase, je že postavil temelje za novo sezono (2012-13).

"Izpolnili smo prvi cilj, obdržali smo se med prvoligaši, osvojili osmo mesto in se v četrtfinalu končnice pomerili z ACH Volleyjem," je na današnji novinarski konferenci uvodoma dejal predsednik kluba Petar Škundrić. Po dogovoru sta ACH in Maribor odigrala le eno četrtfinalno srečanje. V dvorani Tabor se je zbralo več kot 1000 ljubiteljev odbojke, kar je še en pokazatelj več, da si Mariborčani spet želijo imeti konkurenčen klub. Minula sezona je bila prelomnica, saj je kazalo, da bo eden najuspešnejših slovenskih klubov končal v drugi ligi, a si je nato vendarle izboril obstanek v ligi. Jedro moštva so zadržali, vrsto pa so okrepili s tremi domačim igralci. Prišli so korektor Matej Mihajlovič (prej Calcit Volleyball), organizator igre Iztok Žitnik (Panvite Galex), bloker Dalibor Šmitran (Astec Triglav), članski mariborski vrsti pa se je priključil še mladi bloker Jaka Vovk (Žirovnica). S tem so zaključili kadrovanje pri domačih igralcih, o tujcih zaenkrat še ne razmišljajo, a tudi ti niso izključeni.

Napad na modro skupino

"Vrnili smo domače odbojkarje, cilj je, da se prebijemo vsaj do šestega mesta, v naslednji dveh ali treh letih pa med štiri najboljše," pravi Škundrič. V klubu so še poudarili delo z mladimi. Mladinci so osvojili tretje mesto v državi, kadeti in mlajši dečki v mini odbojki pa so bili državni prvaki.

"Slovensko reprezentanco sestavlja kar polovica iz mariborskega konca, kar je dokaz, da v Mariboru imamo široko odbojkarsko bazo. To je treba potrditi še v članski ekipi," pravi častni predsednik Zlatibor Kranjčič. Seveda v klubu želijo stabilno poslovati, v okviru trenutnih zmožnosti, za sodelovanje pa so se dogovorili z okoliškimi klubi. Celotna sezona naj bi bila finančno že pokrita.

Dobra novica je, da bo Sebastjan Škorc, ki opravlja nalogo trenerja in športnega direktorja, še igral. Škorc nam je še zaupal, da bodo s soigralci naredil vse, da se uvrstijo v modro skupino (skupino za prvaka). Tako kot v pretekli sezoni bodo odbojkarji OK Maribora trenirali dvakrat dnevno, imeli na voljo vse za normalno delovanje, to je zdravniška služba, fizioterapevt, savne, bazeni in tudi prehrana. Vse to kaže, da mislijo v Mariboru še kako resno, a kot sami pravijo ne bodo zaletavi in pričakovali rezultatov čez noč. Vsekakor si želijo v naslednji sezoni korak naprej, sčasoma pa si želijo v svoje gnezdo ponovno zvabiti igralce kova Alen Pajenk, Matevž Kamnik,...

Odbojkarji OK Maribora kot njihov strokovni štab, po podpisu vse pogodb in formalnosti, odhajajo na zaslužen enomesečni počitek. V začetku julija bodo odbojkarji začeli z individualnimi vajami, dokončen zbor pred novo sezono pa bo že 1. avgusta, ko se bo organiziral tradicionalni turnir za Skerbinjekov memorial.

Ne spreglejte