Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 8. 2010,
20.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 24. 8. 2010, 20.01

8 let

Mariborčanke v novo sezono s pomlajeno zasedbo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po nekaj mesečnem premoru so odbojkarice Nove KMB Branik že začele s pripravami za novo sezono. Kljub pomladitvi v igralskem kadru ostajajo cilji visoki.

Aktualne državne podprvakinje so se po zasluženih počitnicah ponovno zbrale 12. avgusta v domači dvorani Lukna. Glavni trener Bruno Najdič in njegov pomočnik Sebastijan Zorenč, bosta v prihajajoči sezoni poskušala, z močno pomlajeno zasedbo, zopet mešati štrene na vrhu slovenskih tekmovanj. Apetiti niso nič manjši v Interligi, kjer so Mariborčanke branilke naslova.

Menjava na mestu organizatorke igre

Kot je že znano so pred novo sezono klub zapustile, organizatorka igre Karmen Kočar (odhaja v Nemčijo), blokerka Vesna Vardič in obe tujki Catherine McNatt ter Anita Petho.

V Mariboru so svoj manjko na igralnem mestu 'podajačice', po odhodu Kočarjeve, hitro zapolnili s Srbkinjo Aleksandro Milosavljević. 31-letna organizatorka igre je z Novo KBM Branikom podpisala enoletno pogodbo. Milosavljevičeva, ki bo zdaj vihtela dirigentsko palico v igri Mariborčank, ni neznano ime za poznavalce slovenske odbojke, le ta je bila dolgoletna kapetanka pri odbojkarskem klubu Hit Nova Gorica.''Po igranju v Reki v lanskem letu, sem mislila, da se ne vrnem več v Slovenijo, toda kocke so se zložile in naposled sem spet v Sloveniji. Vesela sem, da sem v Mariboru, da smo se vse dogovorili in upam, da bom lahko klubu pomagala vrniti tako želen naslov v vitrino – navsezadnje sem ga z Gorico prav tukaj tudi izgubila,'' je ob prihodu v Maribor povedala 184 centimetrov visoka srbska igralka.

Ekipa članske ekipe še ni dokončna, saj so nekatere tujke še na preizkušnji in v naslednjih dneh se bo izvedelo, katera iz med njih je zadovoljila pričakovanja prvega trenerja Bruna Najdiča. Poleg tujk so tukaj še obetavne mlade igralke iz lastne šole, ki so do sedaj izkušnje nabirale v drugi slovenski ligi, Lija Pozvek, Ana Pehnec, Lina Pajnik, Marina Kaučič in mlajša sestra druge podajalke v ekipi, Urše Jerala, Metka.

Koželj: Vrniti državni naslov v Maribor

Devetkratne državne prvakinje tudi v prihajajoči sezoni ciljajo na sam vrh slovenske odbojke. ''Ne spomnim se kdaj, Mariborčanke nebi mešale štrene na slovenskih tleh. Kljub temu da smo pomladili ekipo, bomo še kako nevarni,'' je začel direktor kluba Matija Koželj in nadaljeval: ''Vsekakor nam je cilj vrniti naslov državnega prvaka v Maribor, ubraniti pokalni naslov ter se uvrstiti na zaključni turnir Interlige.'' Koželj se je obregnil tudi pokala Chellenge, kjer se Nova KBM Branik v drugem krogu sreča z švedskim klubom Engelholm: ''Švedinje bi morali premagati, potem pa se srečamo z hrvaško Rijeko ali nemškim Schwernierom, kateri sta zelo kvalitetni ekipi. Velik uspeh bi bil že, če prestopimo to stopničko in se uvrstimo v osmino finala tega tekmovanja.''

Nova KBM Branik, ki bo v pripravljenem delu odigrala še kup prijateljskih tekem, prihodnji teden se odpravljajo na turnir v Beograd, nato se bodo mudile tudi v Italiji, začne s sezono 27. oktobra v Interligi proti češki ekipi Prostejov.

Ne spreglejte