Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 8. 2008,
22.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 27. 8. 2008, 22.24

8 let

Luka Kokelj v prvem krogu prost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prvo dejanje svetovnega balinarskega prvenstva za igralce do 18. in 23. leta je bil žreb tekmovalnih skupin.

Med Slovenci bo med mladinci prvi nastopil Luka Kokelj v bližanju in zbijanju v krog. Tekmoval bo v v II. skupini, v kateri so trije udeleženci. V prvem krogu bo prost, jutri ob 11. uri pa bo igral z zmagovalcem dvoboja med Madžarom in Alžircem. Prva dva mesta vodijo naprej. Ostale skupine: I – Italija, Turčija, Srbija, Tunizija, III – Francija, Bosna in Hercegovina, Črna gora, Čile, IV – Hrvaška, Monako, Avstralija.

V klasični igri je bil Slovenec Andraž Peteh izžreban prav tako v II. skupino. Jutri ob 14. uri bo njegov prvi tekmec Madžar, s katerim ne bi smel imeti nobenih težav. V skupini sta še Hrvat in Avstralec. Ostale skupine: I – Italija, Turčija, Kitajska, Bosna in Hercegovina, III – Francija, Srbija, Tunizija, Peru, IV – Alžirija, Čile, Črna gora, Monako.

Med dvojicami bosta Matic Jotič in Andraž Peteh igrala v dokaj težki II. skupini. Najprej v petek ob 14. uri z Alžirceme, ki utegneta biti dokaj neugodna, v skupini sta še Francoza. Ostale skupine: I - Italija, Srbija, Turčija, Čile, III – Bosna in Hercegovina, Madžarska, Avstralija, IV – Črna gora, Tunizija, Monako, Hrvaška. "Z žrebom sem še kar zadovoljen. Lahko bi bilo še slabše. Morda je v najtežjem položaju naša dvojica, ki bo morala odigrati zelo dobro. Alžirca bosta zahteven zalogaj, vendar menim, da bosta naša dva osvojila vsaj drugo mesto v skupini," je kratko računalniški žreb komentiral selektor mladincev David Letnikovski.

Kar zadeva mlajše člane, je za natančno zbijanje prijavljenih 16 tekmovalcev, med njimi tudi naš Jure Kozjek. Kvalifikacije bodo opravili v dveh serijah, štel bo boljši izid, kvalifikacijska norma je 12 točk. V hitrostnem zbijanju je prijavljenih 15 tekmovalcev, naš predstavnik bo Aleš Borčnik. Najboljših osem se bo uvrstilo v četrtfinale. Lahko tudi več, saj tisti z enakim izidom ne bodo razigravali. V štafeti bo na tem SP nastopilo 14 parov, med njimi tudi slovenski Aleš Borčnik in Anže Petrič.

Prve tri dni bodo tekmovali na osmih igriščih v dvorani Zrinjevac, potem pa se bo tekmovalni del preselil v novo dvorano v Španskem, kjer z vso naglico hitijo z deli. Tam bo tudi slovesna otvoritev prvenstva in sicer v soboto ob 20. uri. Pričakujejo, da bo prvenstvo otvoril zagrebški župan Milan Bandić.

Ne spreglejte