Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
11. 4. 2012,
14.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 11. 4. 2012, 14.44

8 let

Luka Božič: cilj nama je štirikrat zmagati

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Med dvojci lahko rečemo, da je slovenska reprezentanca domala že znana, prav gotovo pa je še vse odprto za nastop na olimpijskih igrah v Londonu.

Vsem ljubiteljem tega vodnega športa je znano, da sta prva favorita za nastop na olimpijskih igrah Sašo Taljat in Luka Božič, ki že zadnjih nekaj let kraljujeta v tej disciplini. A letos bržkone izbirne tekme za njiju ne bodo tako lahke kot prejšnja leta. Dejstvo je, da bo letos, ko je olimpijsko leto, vložek izjemno velik, poleg tega sta jima vse večja konkurenca naša najbolj izkušena Dejan Kralj in Simon Hočevar, upanja pa nista izgubila niti Urban Jarc in Luka Slapšak. Te konkurence se zavedata tudi kanuista iz Mosta na Soči. "Prvi plan nama je, da zmagava štiri izbirne tekme, ker se direktno uvrstiva v olimpijsko ekipo in se lahko potem v miru pripravljava na olimpijado," je odkrito govoril o svojih ciljih Luka, ki ve, da bosta morala biti na izbirnih tekmah zelo dobro pripravljena, usklajena, veliko vlogo pa igrala tudi psihična trdnost. "Res je, da sva prejšnja leta zmagovala izbirne tekme brez večjih težav, letos pa se mi zdi, da sta ostala dva dvojca (Hočevar/Kralj in Slapšak/ Jarc) izredno napredovala in sta tudi dosti bolj konkurenčna. To se je videlo tudi na zadnji pripravljalni tekmi v Tacnu, kjer sva s Sašem sicer storila nekaj napak, … bomo videli," je zaključil mlajši član našega najboljšega dvojca.

Kralj in Hočevar samozavestna pred tekmami

Simon Hočevar in Dejan Kralj sta se po zadnjih izjavah zelo dobro pripravila na izbirne tekme. Za letos sta se Ljubljančana odločila, da bosta trenirala pod taktirko Boruta Javornika, imela pa sta tudi posebnega trenerja v fitnesu. "V zadnjem času delava zares dobre "fure" in mislim da sva se kar dobro pripravila na izbirne tekme. Če odpeljeva dobro, sva lahko konkurenčna, " je povedal 37-letni 'Hočko', ki pravi, da tokrat težav z zdravjem nimata. Podobnega mnenja je tudi njegov partner v čolnu Dejan Kralj. "Mislim, da sva se maksimalno pripravila in tudi občutki v čolnu so zelo dobri. Treba bo samo še "glave naštimat"," je povedal Laky, ki se zaveda kvalitete primorskega dvojca."Dejstvo je, da Sašo in Luka spadata med najboljših pet dvojcev na svetu … vsak se bo potrudil po svojih najboljših močeh, potem bomo videli," še pove Kralj, ki je mnenja, da izkušnje tokrat ne bodo igrale odločilne vloge.

Po zadnjih informacijah je tekma v Solkanu še pod vprašajem in tudi vremenska napoved za naslednje dni ni najbolj obetajoča, saj so napovedane padavine.

Ne spreglejte