SiolNET. Sportal Drugi športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ljubljana pripravljena na plesno-navijaški spektakel

3

termometer

Ljubljanska dvorana Tivoli bo ob koncu tedna gostila 14. evropsko prvenstvo plesnih in navijaških skupin. Organizatorji pričakujejo 1500 udeležencev iz 13 držav.

Mala tivolska dvorana, ki je ob koncertih ter drugih prireditvah v minuli sezoni gostila tudi košarkarje Olimpije, odbojkarje ACH Volley in rokometašice Krima, bo ob koncu tedna poplesavala v plesno-navijaških ritmih. Zveza navijaških in pom pon skupin Slovenije bo ob pomoči zavoda ŠKL in pod pokroviteljstvom župana MOL Zorana Jankovića gostila največje evropsko tekmovanje plesnih in navijaških skupin. Organizatorji, ki so za ogrevanje in trening najeli tudi veliko tivolsko dvorano, pričakujejo kar 1500 udeležencev iz kar 13 držav, ljubljansko občinstvo pa bodo kot del promocijskega oziroma 'šov' programa ogreli še gostje iz Združenih držav Amerike. "Pripravljeni smo na veliko tekmovanje. Verjamem, da bo polna dvorana Tivoli v soboto in nedeljo uživala v zanimivih nastopih," nekaj dni pred otvoritveno slovesnostjo poudarja direktor organizacijskega odbora Vojko Korošec.

Prvenstvo, ki ga bo po letu 2000 še drugič gostila slovenska prestolnica, se bo z otvoritveno slovesnostjo začelo v soboto ob 13.00. Prvi dan prvenstva se bodo udeleženci za odličja borili v skupinskih dvigih ter plesnih skupinah, v nedeljo pa bodo na svoj račun prišli še posamezniki in navijaški pari ter mladinske in članske navijaške skupine. Na prvenstvu bodo Slovenijo v močni konkurenci zastopali mladinska navijaška skupina Cvetke, mladinska navijaška skupina Twist, mešana mladinska navijaška skupina Smart, mešana mladinska navijaška skupina Sovice, članska navijaška skupina Smart in mešana članska navijaška skupina Smart. Med posameznicami bosta pri mladinkah nastopili Ana Jankovec (Smart) in Lina Kogoj (Sovice), v članski kategoriji pa Tjaša Bizovičar (Smart) in Urša Jakin (Flip). Za najvišja mesta se bo boril tudi navijaški par Danimir Azirovič in Nika Oman (Flip), v kategoriji mladinskih skupinskih dvigov skupini Flip in Cvetke, med mešanimi mladinskimi skupinskimi dvigi skupini Smart in Flip, med članskimi skupinskimi dvigi bo tekmovala skupina Smart, v kategoriji mešanih članskih skupinskih dvigov pa skupini Flip in Smart. V tekmovanju plesnih skupin na visoke uvrstitve upajo mladinska pom pon skupina Pike, mladinska pom pon skupina Sovice, članska pom pon skupina Ladies in članska pom pon skupina Angels.

"Ljubljana bo tokrat gostila evropsko prvenstvo navijaških in plesnih skupin, torej tistih, ki spremljajo ostale športe. Moja velika želja pa je, da bi se te skupine kmalu vrnile v naše mesto, natančneje v novo dvorano v Stožicah, na evropsko prvenstvo, denimo v košarki," pravi župan MOL Zoran Janković, navdušen nad idejo, da bi Slovenija s Koprom, Mariborom, Celjem in kajpak Ljubljano kandidirala za košarkarsko prvenstvo 2013.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin