SiolNET. Sportal Drugi športi
0,60

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Lahko mladi Celjan Petru Kauzerju spelje olimpijsko vozovnico? (video)

0,60

termometer

peter kauzer

Kajakaše in kanuiste na divjih vodah prihodnji konec tedna čaka evropsko prvenstvo. Benjamin Savšek bo branil naslov evropskega prvaka, medtem ko si bodo nekateri morali še potrditi olimpijsko vozovnico.

Slovenske kajakaše in kanuiste na divjih vodah v letošnji sezoni čaka prvo večje tekmovanje. V Liptovskem Mikulašu (prvenstvo bo potekalo od 13. do 15. maja) se bodo merili za evropske naslove. Reprezentanca se je v letošnjem letu do določene mere spremenila, a kandidati za visoka mesta ostajajo enaki. Proga na samem prizorišču bo nekoliko spremenjena, saj bo tekma potekala po desnem kanalu.

Beni se želi posvetiti le svoji vožnji

[video: 58253 / ]

Med kanuisti bo naslov evropskega prvaka branil Benjamin Savšek, ki je tudi eden glavnih kandidatov za olimpijsko medaljo v Rio de Janeiru. Ljubljančan je z letošnjimi izbirnimi tekmami zelo dobro opravil, saj je svoje tekmece premagoval tudi po več sekund. Torej njegova forma ni pod vprašajem. Beni pred evropskim prvenstvom ne skriva svojih visokih ambicij. V reprezentanci mu bosta letos družbo delala Blaž Cof in Anže Berčič.

Kauzer se že od nekdaj na Slovaškem dobro počuti

[video: 58254 / ]

Med kajakaši bo prvi slovenski adut Peter Kauzer. Hrastničan je na tem prizorišču leta 2007 postal evropski podprvak, zagotovo si želi stopiti še stopničko višje. Dvakratni svetovni prvak si bo moral na prvenstvu dokončno prislužiti olimpijsko vozovnico. Načrte mu lahko prekriža le še mladi Celjan Martin Srabotnik, ki se je letos prvič uvrstil v slovensko reprezentanco. Če Srabotnik želi nastopiti na olimpijskih igrah, se bo moral na evropskem prvenstvu zavihteti med dobitnike medalj in uvrščen bo moral biti pred Kauzerja. Poleg Kauzerja in Srabotnika bo na prvenstvu nastopil še Martin Albreht. Ta si je pred časom v Tacnu priveslal naslov državnega prvaka.

Med kajakašicama bo še napeto

Še najbolj napeto bo med kajakašicami. Tu se bosta za olimpijsko mesto potegovali Urša Kragelj in Eva Terčelj. Eva se je ravnokar vrnila s priprav v Liptovskem Mikulašu. Kot nam je Ljubljančanka povedala, so priprave dobro uspele, saj so imeli srečo z vremenom, prav tako pa na progi ni bilo večje gneče. Poleg njiju bo slovenske barve zastopala še Ajda Novak.

Pred štirimi leti si je olimpijsko vozovnico priborila Eva Terčelj. Kako bo letos? Pred štirimi leti si je olimpijsko vozovnico priborila Eva Terčelj. Kako bo letos?

S precej bolj mirno glavo bosta na Slovaško lahko potovala Luka Božič in Sašo Taljat. Primorca imata tako kot Savšek že zagotovljen olimpijski nastop. Edina razlika letos je, da Luka Božič ne bo nastopal v kanuju enosedu, saj se mu ni uspelo uvrstiti v kanuistično reprezentanco. Oba poudarjata, da jima proga v Mikalušu odgovarja.

Svoje predstavnice bomo imeli tudi med kanuistkami. Slovenske barve bosta branili Nina Bizjak in Alja Kozorg. "Izkušenj imam zdaj že dovolj, tako da upam na čim boljši rezultat," je na novinarski konferenci povedala Bizjakova.

Slovenska ekipa:

Kanu enosed: Benjamin Savšek, Anže Berčič, Blaž Cof

Kajak: Peter Kauzer, Martin Srabotnik, Martin Albreht

Kajak ženske: Urša Kragelj, Eva Terčelj, Ajda Novak

Kanu ženske: Nina Bizjak, Alja Kozorog

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 24
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin