Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 4. 2008,
13.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 29. 4. 2008, 13.51

8 let

Krakov zadnje sito za Peking (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dvanajst-članska slovenska kajak-kanu reprezentanca bo med 8. in 11. majem nastopila na evropskem prvenstvu v Krakovu, kjer bo "lovila" še zadnje olimpijske kvote, pa tudi medaljo.

Z zadnjih prvenstev Stare celine so se slovenski slalomisti v domovino vselej vračali z odličji, tudi tokrat so pričakovanja velika, čeravno je v prvi vrsti "lovljenje" olimpijskih vstopnic. Na izbirnih tekmah v Tacnu so si preboj v reprezentanco med kajakaši priveslali Peter Kauzer, Dejan Kralj, Jure Meglič, med kanuisti Dejan Stevanovič, Jošt Zakrajšek, Benjamin Savšek, med dekleti je strokovni svet (saj niso izpolnile norme) določil Uršo Kragelj, Nino Mozetič, Evo Terčelj, med dvosedi pa bodo barve Slovenije branili Sašo Taljat – Luka Božič, Nejc Višnar – Urban Jarc, Luka Slapšak – Blaž Oven.

Kauzer prvi adut

Najbolj sproščeno bo lahko nastopil Peter Kauzer, ki ima edini že zagotovljeno olimpijsko vozovnico. "Na izbirnih tekmah smo v moštveni vožnji prikazal drugačen obraz kot prej, predvsem smo bili bolj konstantni. Upam, da bomo tako nadaljevali tudi na evropskem prvenstvu. Predvsem bodo zelo nevarni Poljaki, saj bodo na domačem prizorišču zelo motivirani," je o pričakovanjih v ekipnem delu EP-ja povedal Hrastničan, ki pa seveda računa na visoko uvrstitev tudi individualno: "Najprej je potrebno priti v finale, potem pa napadati na polno in si izboriti čim višje mesto." Prvi adut Slovenije bo lahko nastopil neobremenjeno in v svojo zbirko odličji z velik tekmovanj dodal še kakšno.

Tudi glavni trener Andrej Jelenc pričakuje v prvi vrsti izpolnitev kvot za Peking ter seveda kakšno odličje: "Tako Dejan kot Peter sta že dokazala, da sta v igri za najvišja mesta, tudi v boju za medalje. Ne vidim razloga, da se na prvenstvo ne bi odpravili optimistično. Tudi kanuisti so pokazali, da zmorejo posegati po visokih mestih."

Vsekakor pa je v prvi vrsti slovenska reprezentanca usmerjena v pridobitev še kakšne olimpijske vozovnice. "Lahko ne bo, a so dekleta in fantje sposobni priti do olimpijske kvote. Med kanuisti se bodo za dve preostali olimpijski vstopnici borili s tekmovalci iz šestih držav, dekleta bodo morala premagati tekmice iz štirih držav, medtem ko dvosede čakajo najmanj štirje rivali." Kot je še povedal Jelenc krakovska proga nima posebnih specifik, spada celo med lažje.

Večina mlajših članov in mladincev je letos tam opravilo petdnevne priprave, medtem ko ostali proge ne poznajo. A to naj ne bi bila težava. Slovenska odprava potuje na Poljsko v četrtek, kjer bo opravila do začetka prvenstva Stare celine pet treningov. Prvi tekmovalni dan bo na sporedu v četrtek 8. maja, ko se bodo odvijale kvalifikacije. V petek bodo na sporedu moštvene vožnje, v soboto finale kanuistov in deklet, v nedeljo pa zaključek s finalom kajakašev in dvosedov.

Ne spreglejte