Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 6. 2008,
15.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 14. 6. 2008, 15.07

8 let

Korenjaku zmaga v Karlovyh Varyh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski kajakaš Jernej Korenjak je danes na tekmi svetovnega pokala na Češkem v spustu na divjih vodah na sprinterski tekmi (K-1) slavil zmago.

To je zanj prva zmaga svetovnega pokala v karieri in kar manjše presenečenje, saj je sicer 26-letni član Kajakaškega kluba Ljubljana boljši v klasičnih preizkušnjah.

Po novem velikem uspehu slovenskih mojstrov divjih brzic je bil zadovoljen tudi trener Srečko Masle, ki je moral po zmagi Korenjaka pospremiti na dopinško kontrolo. "Res je zmaga Korenjaka na sprinterski tekmi morda manjše presenečenje, a danes je na progi 'vozil' res super. Najboljši je bil že po prvi vožnji, v drugi pa je obranil vse napade in zadržal prednost. Danes je bil preprosto odličen," je svojega varovanca pohvalil Masle.

Zmaga le za stotinko

Medtem pa 20-letni Lovro Leban, ki je na minulem svetovnem prvenstvu v italijanski Ivrei prav v sprintu med kajakaši osvojil naslov svetovnega prvaka, na Češko ni odpotoval, saj se pripravlja za evropsko prvenstvo do 23 let v Solkanu. Zato pa sta na reki Teple slovenske barve zastopala še kajakaš Nejc Žnidarčič, ob Korenjaku in Lebanu član zlate ekipe z minulega SP v Ivrei, ki je bil tokrat v sprintu sedmi, ter kajakašica Lučka Cankar, ki je bila v K-1 med ženskami po prvi vožnji 11., na koncu pa deseta. Med ženskami je v K-1 zmagala Britanka Jessica Oughton pred Fancozinjo Nathalie Gastineau in Švicarko Sabine Eichenberger.

Današnja zmaga Korenjaka je še toliko slajša, ker je slovenski as zgolj za stotinko sekunde ugnal domačina Tomaša Slovaka na drugem mestu, tretji pa je bil Italijan Maximillian Benassi.

"Ta stotinka je res sladka. Jutri so na sporedu še klasične preizkušnje, kjer imamo spet visoka pričakovanja. Cankarjeva gotovo več pričakuje od klasike, kar pa še posebej velja za Korenjaka, ki je odlično pripravljen prav za klasiko. Tam je imel visoke načrte, a jih je očitno za en dan prehitel," je po velikem uspehu pojasnil Masle in v šali dodal: "V klasiki je želel višje kot v sprintu, zdaj to sicer ne gre, a če bi jutri ponovil uspeh z današnje sprinterske tekme, ne bi imeli nič proti."

V Karlovyh Varyh je nastopil tudi kanuist Simon Hočevar, ki je v drugi vožnji izboljšal svojo uvrstitev s prve in končal na desetem mestu. Zmagal je Nemec Normen Web pred Francozom Guillaumom Alzingrejem in Hrvatom Emilom Milihramom.

Ne spreglejte