Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
1. 8. 2010,
8.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 1. 8. 2010, 8.51

8 let

Konec "počitnic" za igralce ACH Volley

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Za odbojkarje ACH Volleya, ki so imeli minulo sezono res sanjsko in jo bo zelo težko ponoviti, se počasi končujejo "počitnice". S pravimi pripravami začnejo nato 16. avgusta.

Glede na to, da je slovenska reprezentanca sestavljena po večini iz igralcev našega državnega prvaka, se je za nekatere igralce že končal poletni premor. Tako so se Flajs, Kamnik, Vinčič, Jakopin, Vidič in Fabjan v torek (27.7.) že udeležili reprezentančne akcije za novo sezono. Slednji bodo pod taktirko selektorja Veselina Vukovića skupaj do 12. avgusta. Poleg poudarka na kondicijski pripravi bodo naši reprezentanti v tem ciklu odigrali v Mariboru dve prijateljski tekmi s Kamerunom, ki se pripravlja na septembrsko svetovno prvenstvo v Italiji.

Slovenske reprezentante v prihodnji sezoni čaka kar nekaj pomembnih dogodkov, in sicer kvalifikacije za olimpijske igre, evropsko ligo ter evropsko prvenstvo v Avstriji in Češkem.

Začetek priprav 16. avgusta

Kmalu po reprezentančni seansi pa se Blejci zberejo v Radovljici 16. avgusta, ko bodo prvi spoznavni mesec trenirali pod vodstvom pomočnika trenerja Dragana Kobiljskega, saj bo glavni mož stroke Igor Kolaković odsoten zaradi vodenja srbske reprezentance na svetovnem prvenstvu. Priprave na novo sezono bodo po besedah mladega blokerja Matevža Kamnika potekale predvsem v Radovljici, ni pa izključeno, da bodo v času kondicijskih priprav kar nekajkrat obiskali tudi bližnje gore, saj le teh ne manjka v gorenjskih koncih.

Blejci v novo sezono s spremenjeno zasedbo

Zasedba ACH Volleya bo glede na lansko sezono dodobra spremenjena. Na trenerskem mestu je Kanadčana Glenna Hoaga, ki je po dveh uspešnih letih zapustil Blejce, zamenjal Srb Kolaković, pomagal mu bo Kobiljski. Svojo kakovost je strateg Kolaković nedavno dokazal s srbsko reprezentanco, s katero je v svetovni ligi osvojil izjemno tretje mesto. Dejstvo, da so Srbi igrali brez igralcev kova Miljković in Grbić, je uspeh še toliko večji.

Kar se tiče igralskega kadra, so blejsko vrsto zapustili slovenski reprezentančni bloker Alen Pajenk, ki bo kariero nadaljeval v italijanski Veroni, mladi Estonec Oliver Venno pa v Nemčiji pri Friedrichshafnu. Odšli so še Srb Petković (Budva), Kubanec Gato in Brazilec Baretto.

Novi obrazi v blejskih vrstah sta obetavna srbska reprezentanta, bloker Milan Rašić ter korektor Uroš Kovačević, na mestu organizatorja igre pa Američan Ryan Ammerman. Glede na to, da se z ostalimi igralci ACH Volleya še niso spoznali, pa se po besedah enega izmed nosilcev igre ACH-ja v lanski sezoni blokerja Matevža Kamnika ne gre bati, da se nebi uspeli vklopiti v sistem: ''Z njimi se še nisem srečal, vendar mislim, da se bomo super ujeli, saj gre prav tako za mlade igralce in tudi njihova srbsko - ameriška mentaliteta bo prav gotovo pripomogla k temu.''

Da gre za zelo kakovostne okrepitve, govorijo naslednji podatki: organizator igre Ammerman je bil v ameriški ligi dvakrat izbran za MVP. Rosno mladi, 17-letni sprejemalec Kovačević, naj bi bil največji up srbske odbojke (je mlajši brat Nikole Kovačevića, ki velja za enega najboljših sprejemalcev na svetu), Rašić, ki prihaja kot okrepitev na blokerski poziciji po odhodu Pajenka, pa je prav tako član srbske izbrane vrste. Zasedba ACH-ja naj ne bi bila še dokončna. "Šušlja" se, da naj bi v kratkem v vrste našega državnega prvaka prišlo še eno zveneče ime na mestu korektorja.

V ligi prvakov proti slovenskemu selektorju

Blejci bodo sezono odprli 27. septembra v interligi, v kateri bodo branili lanski naslov, proti klubu Team Austria. Prvo tekmo v elitni ligi prvakov v skupini C bodo 17. oktobra odigrali s poljskim Jastrzebskim. Poleg Poljakov so v skupini še grški Olympiacos in črnogorska Budvanska Rivera. Kot zanimivost lahko povemo, da črnogorsko ekipo sestavljajo imena, ki so zelo blizu slovenski javnosti. Glavni trener Budve je slovenski selektor Veselin Vuković, ekipo pa sestavljata še libero Sebastjan Škorc in lani član ACH-ja - organizator igre Veljko Petković.

Ne spreglejte