Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 4. 2018,
22.46

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Deni Kožul Alex Galič Namizni tenis Zagreb

Petek, 13. 4. 2018, 22.46

6 let

ZAGREB: MEDNARODNO NAMIZNOTENIŠKO PRVENSTVO

Konec nastopov za slovenske predstavnike v Zagrebu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Deni Kožul | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Predzadnji dan mednarodnega odprtega prvenstva Hrvaške v namiznem tenisu sta se od nadaljnjega tekmovanja poslovila Deni Kožul v moški konkurenci in Alex Galič v igri dvojic.

Najboljši slovenski posameznik v Zagrebu, Kožul, je v osmini finala z obilico smole izgubil proti Egipčanu Mohamedu El-Beialiju z 2:4 (-9, 10, -9, 10, -11, -14), medtem ko je Alex Galič v paru s Švicarko Rachel Moret v boju za preboj med štiri najboljše izgubila proti švedsko-madžarski dvojici Matilda Ekholm in Georgina Pota z 1:3 (-7, -8, 8, -9).

Kožul, ki se je tudi v konkurenci do 21 let prebil med 16 najboljših, kjer ga je zaustavil Danec Anders Lind, je bil proti El-Beialiju zelo blizu zmage, vendar sreča zagotovo ni bila na njegovi strani.

"Egipčan je imel prav v vsakem nizu po tri, štiri 'pardone'. Škoda, ampak kot kaže, smo v negativnem obdobju, toda po drugi strani je do začetka ekipnega svetovnega prvenstva še 14 dni, tako da je razumljivo, da igralci še niso v najboljši formi," je po zadnjem moškem slovenskem nastopu v Zagrebu dejala Andreja Ojsteršek Urh, trenerka slovenske izbrane vrste.

Do četrtfinala se je med dvojicami uspelo prebiti Galičevi. S Švicarko Moretovo sta v prvem krogu s 3:0 (7, 9, 6) premagali rusko dvojico Anastazija Koliš in Maria Tajlakova, na previsoko oviro pa sta naleteli v dvoboju proti Ekholmovi in Poti.

V Zagrebu je sicer v moški konkurenci na glavnem turnirju igral še Darko Jorgić, za katerega je bil v prvem krogu usoden Kitajec Jiaji Wu, ki igra za Dominikansko republiko, medtem ko so Jan Žibrat, Tilen Cvetko, Peter Hribar in Tom Šfiligoj obstali v kvalifikacijah, tako kot tudi v ženski konkurenci Alex Galič, Ana Tofant, Katarina Stražar, Aleksandra Vovk in Lea Paulin.

Ne spreglejte