Komu spektakel odbojke na mivki v Kranju?

V četrtek se v Kranju začenja tradicionalno državno prvenstvo v odbojki na mivki, ki bo trajalo vse do sobote. Pri moških naslova branita brata Pokeršnik, pri ženskah pa bomo dobili novi prvakinji.

1 / 2

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

2 / 2

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

V Kranju se bo za naslov državnih prvakov letos borilo 12 moških in osem ženskih dvojic, ki si bodo nastop na glavnem turnirju zagotovile neposredno, glede na točkovanje na lestvici v razvrstitvi za državno prvenstvo oziroma v kvalifikacijah, ki bodo potekale v četrtek, 28. junija. Organizatorji obljubljajo, da bo kakovost mivke zelo dobra, ob lepem vremenu pa se znova obeta pravi odbojkarski praznik v mestu ob sotočju Kokre in Save.

Pri moških bosta naslov državnih prvakov skušala ubraniti Korošca Danijel in Jan Pokeršnik, kot druga nosilca bosta nastopila Anže Bahč in Tadej Boženk, tretja po številu točk pa sta Leo Mohorič in Jure Peter Bedrač, vsekakor pa za favorita veljata tudi večkratni prvak Jernej Potočnik in njegov soigralec Dolenjec Danijel Koncilja.

Pri dekletih bomo zagotovo dobili novi prvakinji, saj lanskoletni zmagovalki Andreja Vodeb in Martina Jakob v letošnji sezoni nastopata z novima partnericama, Simono Fabjan oziroma Mihelo Istenič, prav tako kandidatki za državni naslov. Za najvišja mesta se bodo potegovale še slovenski reprezentantki Sara Sakovič in Tamara Borko, izkušeni Tjaša Zupan in Urša Podlesnik ter mladinski reprezentantki Sara Valenčič in Eva Zupan.

Državno prvenstvo v odbojki na mivki bo nosilo tudi dobrodelno noto, saj bodo organizatorji zbirali sredstva za Bolnišnico za ginekologijo in porodništvo Kranj, zbrana sredstva pa namenili za nakup profesionalnega ročnega srčnega defibrilatorja.

Zavarovalnica Triglav BV Open Kranj 2012, program turnirja:

28. junij 2012 - kvalifikacije za nastop na glavnem turnirju 29. junij 2012 - RC Bor Preddvor in ploščad MO Kranj tekmovanje, vključno s četrtfinalnimi tekmami (od 18. ure dalje) 30. junij 2012 - ploščad MO Kranj 21.00 - finale ženske 22.15 - finale moški

Slovenian Beach Tour - koledar 2012:

Zavarovalnica Triglav BV Open 2012 28. - 30. junij 2012, Kranj Kresna noč Mokronog 27. - 28. julij 2012, Mokronog Oaza Mozirje open 2012 9. - 11. avgust, Mozirje

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano