Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 9. 2017,
18.14

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Rok Klavora Teja Belak

Sobota, 9. 9. 2017, 18.14

6 let, 7 mesecev

Klavora četrti v Sombotelu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Rok Klavora | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski telovadec Rok Klavora je na tekmi svetovnega pokala v madžarskem Sombotelu osvojil četrto mesto na parterju. Zmagal je Japonec Fuya Maeno. Klavora je bil na Madžarskem edini Slovenec v finalnih bojih.

"Rok je dobro telovadil, naredil je dobro vajo, a ga je žal potem zadnji tekmovalec v finalu prehitel in ga potisnil na četrto mesto, tako da ostal brez medalje. Rok je na zadnjih dveh tekmovanjih vajo izvedel zelo zanesljivo. Nekaj takega smo pričakovali, z vidika enega tekmovalca je to v redu, z vidika celotne ekipe pa je malo grenkega priokusa. Zmoremo več, a se tokrat pač ni izšlo. Sem pa prepričan, da bomo nastopili bolje že na naslednjem tekmovanju," je madžarski konec tedna ocenil trener moške ekipe Sebastijan Piletič.

Naslednja postaja gimnastične reprezentance bo naslednji konec tedna svetovni pokal v Parizu.

"Tja nas bo odšlo malo manj. A v vsakem primeru potujejo Dimic, Klavora in Bertoncelj. Nadejamo se, da bomo popravili vtis z zadnjih tekmovanj, to pa bo tudi zadnja generalka pred svetovnim prvenstvom," je še dejal Piletič. SP, vrhunec letošnje sezone, bo v Montrealu v začetku oktobra.

Teji Belak je tokrat spodrsnilo. | Foto: Vid Ponikvar Teji Belak je tokrat spodrsnilo. Foto: Vid Ponikvar

Preostali Slovenci so končali že v kvalifikacijah

Drugi Slovenci so nastope na Madžarskem končali že v petek v kvalifikacijah. Pri moških je imel Klavora četrti dosežek na parterju že v tem delu tekmovanja, Sašo Bertoncelj je obstal v kvalifikacijah na konju z ročaji, Alen Dimic je imel na bradlji prenizko izhodiščno oceno, na drogu pa je padel na seskoku. Luka Terbovšček je na parterju naredil vajo, a s preveč odbitki, da bi lahko prišel med finaliste, Andraž Lamut je padel pri prvem elementu z bradlje in tudi ostal praznih rok.

Podobno slab izkupiček je imela ženska ekipa. Teja Belak je po napakah in padcih ostala brez finala na preskoku in gredi, Tjaša Kysselef je na parterju vajo sicer naredila, a s prelahko oceno ni bila konkurenčna za finale, podobno pa je bilo z Lucijo Hribar.

"Bolj slabo smo nastopili, med dekleti se nobena ni uvrstila v finale. Težave so bile predvsem tam, kjer je bilo največ možnosti, Teja Belak na preskoku in gredi. Po dolgem času se je zgodilo, da nimamo nobenega finalnega nastopa in smo kar malo razočarani," je črto pod nastope ženskega dela ekipe potegnil trener Andrej Mavrič.

Ne spreglejte