Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
24. 9. 2010,
15.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 24. 9. 2010, 15.29

8 let

Kdo lahko ustavi odbojkarski "Dream Team"?

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prvi favoriti odbojkarskega prvenstva, ki bo v Italiji, so kot vedno velemojstri iz Brazilije. Na Apeninskem polotoku tudi slovenski pridih.

Spektakel, ki je na vsaka štiri leta, bodo tokrat gostila Italija. Od 26. septembra do 10. oktobra bo v desetih italijanskih mestih moč videti 78 nadvse zanimivih tekem.

"Carioce" lovijo tretji zaporedni naslov

Izbrana vrsta Brazilije, ki je zmagovalka zadnjih svetovnih prvenstev v Argentini in Japonskem, je prva favoritinja za naslov tudi na Apeninskem polotoku. Brazilci so na mednarodnih turnirjih neporaženi že na trinajstih tekmah in nasploh že nekaj let 'nedotakljivi'. Četa Bernarda Rezende je dobila v zadnjih desetih letih kar osem svetovnih lig, skupno pa jih imajo na svojem računu devet. Če omenimo, da so zmagovalci tudi olimpijskega turnirja v Atenah, v Pekingu so bili boljši Američani, lahko govorimo o vrhunski ekipi. Nekaj šibkosti je prva 'rangirana' reprezentanca na svetu pokazala teden dni pred svetovnim prvenstvom, ko so jo dvakrat na kolena spravili Nemci. A pripravljalne tekme so eno, turnir drugo. Sploh pane gre dvomiti, da se tako izkušena reprezentanca ne bi zbrala in tiste prave igre, ki se jih od nje pričakuje, pokazala že v rednem delu in se z lahkoto uvrstila v drugi del tekmovanja. Brazilci so v skupini skupaj s Španijo, Kubo in Tunizijo.

Še veliko odličnih reprezentanc

Poleg južnoameriških virtuozov je za najvišja mesta v igri še veliko reprezentanc. Tukaj so aktualni olimpijski prvaki Američani, druga na svetovni lestvici in najuspešnejša nacija v moški odbojki Rusija. Zelo nevarni bodo seveda tudi domačini Italijani, ki bodo pred nabito polno dvorano, vse prej kot lahek zalogaj za vsako reprezentanco. V širši krog favoritov velja uvrstiti še Bolgare s Mateyem Kazinyskim na čelu, na zadnjem prvenstvo so bili kar tretji. Potem so tukaj še talentirana reprezentanca Srbije, Poljaki, Nemci Kubanci in Španci.

Zanimivo za slovenske "oči"

Glede na to, da slovenske reprezentance ni na svetoven prvenstvu, bodo nekaj več pozornosti slovenske javnosti deležni reprezentance Italije, Srbije in Kanade. V italijanski izbrani vrsti bo znova moč videti slovenskega zamejca Mateja Černica, srbska reprezentanca pa bo na udaru zaradi trenerja slovenskih državnih prvakov ACH Volleyja Igorja Kolakovića in igralcev Uroša Kovačevića in Milana Rašića, ki bosta letos nosila blejski dres. Na čelu kanadske ekipe je stari znanec in bivši trener blejske ekipe Glenn Hoag.

Ne spreglejte