Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
5. 4. 2011,
16.25

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 5. 4. 2011, 16.25

7 let, 12 mesecev

Kauzer po pripravah na krvni test

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Najboljši slovenski kajakaši in kanuisti na divjih in vodah že končujejo z glavnim delom zimskih priprav in se počasi pripravljajo na prve pomembnejše tekme sezone.

Letošnja sezona bo za njih še prav posebna, saj bodo letos na svetovnem prvenstvu v Bratislavi lovili mednarodne norme za olimpijske igre v Londonu leta 2012. Večina najboljših slalomistov je priprave opravila v daljni Avstraliji - Penrithu, nekateri pa so se odločili trenirati na olimpijski progi iz leta 2004 v Atenah.

Naš najboljši kajakaš Peter Kauzer je svoje priprave opravil tako v Avstraliji kot tudi v Atenah. "Olimpijske igre se bližajo, zato ničesar ne prepuščam naključju. V Avstraliji sem opravil celo nekaj več treninga, kot je bilo sprva mišljeno, saj sem zaradi termina letalskega odhoda tam ostal nekoliko dlje," je uvodoma povedal Hrastničan, ki je na močni mednarodni tekmi na olimpijski progi v Penrithu osvojil 3. mesto. Prav ta podaljšani trening pa mu je pobral nekaj moči. "Ob prihodu domov sem se počutil zelo utrujenega, tako da sem moral iti celo na krvni test, a k sreči je šlo samo za preutrujenost. Trening v Atenah pa je bil zaradi tega malo manj intenziven, a sem kljub temu opravil kvaliteten trening," je še dejal svetovni prvak iz leta 2009, ki je pred dnevi tekmoval na tekmi v Makedoniji in tam v nekoliko okrnjeni konkurenci zmagal z velikim naskokom. Njegova poškodba ramena pa je očitno že pozabljena, saj ne čuti več nobenih bolečin.

S svojim opravljenim treningom je zadovoljen tudi kajakaš Jure Meglič. Jure je pred odhodom v Avstralijo prebil ogromno časa na tekaških smučeh, a kasneje se je posvetil le veslanju na divji vodi. "Treningi potekajo po planu in želim si, da ne bi bilo poškodb s hrbtom, saj me je prav na treningu v Avstraliji zopet zagrabilo v predelu hrbta. K sreči je bil tam slovaški fizioterapevt, ki mi je pomagal pri saniranju poškodbe," je povedal junak s svetovnega prvenstva v Tacnu, kjer je zasedel tretje mesto in gleda na prihajajočo sezono pozitivno, apetiti pa ostajajo bržkone isti kot lani.

Brez spremstva trenerja sta svoj trening v deželi "tam spodaj" opravila Luka Božič in Sašo Taljat. Kot je povedal Luka Božič, mlajši član našega najuspešnejšega dvojca, sta z opravljenim treningom zelo zadovoljna. Fanta pa bosta pa v letošnji sezoni nastopila tudi na EP do 23 let. Drugi slovenski dvojec v postavi Dejan Kralj in Simon Hočevar sta priprave opravila v Atenah. Stara veslaška mačka sta treninge opravila po planu, predvsem pa si želita v prihodnosti čim manj poškodb, saj so jih le-te lani ustavile pri doseganju boljših rezultatov.

Po besedah direktorja reprezentanc Andreja Jelenca so tudi vsi ostali člani slalomske reprezentance opravili s treningi dovolj dobro, tako da gredo lahko v novo sezono z velikim optimizmom.

Kaj vse so še povedali naši slalomisti si lahko ogledate v spodnjih video izjavah.

Ne spreglejte