SiolNET. Sportal Drugi športi
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kauzer in Savšek blestela (video)

2

termometer

Na svetovnem prvenstvu v Seu 'd Urgellu so s kvalifikacijami opravili še kanuisti in kajakaši. Spet nas je najbolj razveselil Peter Kauzer, ki je z odlično drugo vožnjo premagal vse konkurente.

V polfinale se je med kajakaši uvrstil še Jure Meglič, med kanuisti pa je najbolje vozil Benjamin Savšek, ki je bil tretji v kvalifikacijah. V polfinalu pa sta tudi Simon Hočevar in Dejan Stevanovič.

Že po prvi vožnji je bilo jasno, da ima "Kapsl" zagotovljen nedeljski polfinale, zato v drugo ni imel česa izgubiti. V drugo se je 26-letni Hrastničan zapeljal še bolje in postavil najboljši rezultat dneva in tako drugouvrščenega Italijana Daniela Molmentija premagal za dve sekundi, s čimer je sebi in ostalim ponovno dokazal, da je v odlični formi. "V drugi vožnji sem hotel popraviti tisto, kar mi v prvi ni najbolje uspelo. Predvsem protitočna vratca sem odpeljal bolje, vse ostalo sem odpeljal brez izgubljanja moči. Pravzaprav sem se utrdil le v ciljnem šprintu," je svojo drugo vožnjo opisal Peter Kauzer.

V polfinale se je s sedmim mestom uvrstil tudi Jure Meglič, ki je v drugo odpeljal bistveno bolje, ob tem pa je povedal, da ima za polfinale še veliko rezerve v zgornjem delu proge. Nekoliko se je zalomilo Dejanu Kralju, ki je bil vse do zadnjih vrat v polfinalu, a je tam dobil pribitek 50 kazenskih sekund in končal tekmovanje na 44. mestu.

Benjamin Savšek, ki je v letošnjem svetovnem pokalu v skupnem seštevku zasedel 2. mesto, je že po prvem teku dokazal, da dobri rezultati s tekem svetovnega pokala niso zgolj naključje. "Beni" je v prvi vožnji ugnal vso svetovno konkurenco in vprašanja o uvrstitvi v polfinale ni bilo več. V drugo se je 22-letni Savšek zapeljal slabo sekundo počasneje, tako da se mu je štel čas iz prve vožnje, na koncu pa je to zadostovalo za 3. mesto. Od njega sta bila hitrejša le Španec Jon Erguin in Slovak Alexander Slafkovski. "Izredno sem zadovoljen s kvalifikacijskimi vožnjami, vse je šlo po načrtih, tako kot mora iti. V polfinalu gre spet od začetka, ampak zdaj se znam pripraviti na tekmo in mislim, da mi bo šlo tako dobro tudi v polfinalni vožnji," je svoja dva kvalifikacijska nastopa optimistično komentiral Benjamin Savšek.

V nedeljski polfinale sta se uvrstila tudi ostala dva kanuista. Najstarejši in najizkušenejši v reprezentanci Simon Hočevar je zasedel 19. mesto, za stotinko pa je nedeljski polfinale na reki Segre ujel še Dejan Stevanovič, ki je po pritožbi ameriške reprezentance še nekaj časa trepetal za polfinalno vožnjo, a na srečo sodniška komisija ni odločila v prid Američanov.

V soboto so na sporedu ekipne vožnje, Slovenci pa bomo nastopili v vseh štirih disciplinah.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin