Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 11. 2012,
17.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 3. 11. 2012, 17.40

8 let

Kamničanke z najbrž najboljšo predstavo v sezoni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Odbojkarice Calcita Volleyballa so v tekmi 6. kroga srednjeevropske lige v gosteh premagala avstrijski Post Schwechat s 3:1 (22, -23, 13, 13).

Kamniške odbojkarice so z najbrž najboljšo predstavo v letošnji sezoni, zagotovo pa najboljšo na gostovanjih, prišle do tretje letošnje zmage in v tretjem poskusu do prve v gosteh. Avstrijskim prvakinjam so v četrti tekmi (Avstrijke so vse štiri odigrale doma) zadale prvi poraz, poleg tega pa jih v večjem delu tekme povsem nadigrale. Glavni razlog za to so odlični servisi in pa tudi igra hrvaške reprezentantke Ane Starčević (21 točk, šest asov), ki je po težavah s poškodbo končno pokazala, da gre za veliko okrepitev. Zelo dobro igro sta pokazali tudi Petra Kramolc in libero Urša Podlesnik, pa tudi druge za omenjeno trojico niso dosti zaostajale. Kamničanke, ki jim je 14-dnevni odmor očitno koristil, so s tokratno igro pokazale, da so resen kandidat za uvrstitev na zaključni turnir.

Vsekakor pa imajo še rezerve. Tudi tokrat se namreč niso izognile črnim serijam, ki pa so bile tokrat vendarle redkejše kot na prejšnjih gostovanjih. Po odličnem začetku prvega niza, ko so ves čas večale vodstvo, so po izidu 14:21 dovolile domačim, da se približajo, a prednost je bila vendarle dovolj visoka za vodstvo z 1:0. V drugem nizu so bile Avstrijke tiste, ki so imele na začetku pobudo, vodile so tudi z 11:6, vendar so slovenske podprvakinje hitro spet našle pravi ritem in z delnim izidom 9:2 prišle do vodstva s 15:13. Tega pa so hitro spet izgubile, toda domačim vendarle niso dovolile uiti. Tako je bil izid še na 23. točki izenačen, nato pa so igralke Posta izkoristile že prvo zaključno žogo in izenačile.

V nadaljevanju pa so gledalci videli rapsodijo kamniških odbojkaric, ki so si že na začetku priigrale prednost petih oziroma šestih točk, nato pa jo do konca le še višale.

Ne spreglejte