Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
14. 8. 2010,
14.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 14. 8. 2010, 14.24

8 let

Kajakaši bronasti v Bratislavi

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po petkovih kvalifikacijah na EP v Bratislavi so bile v soboto na sporedu ekipne vožnje. Razveselili so naši kajakaši v postavi Peter Kauzer, Jure Meglič in Dejan Kralj, ki so zasedli tretje mesto.

Sprva je kazalo, da z medaljo v slovenskem taboru danes ne bo nič, saj so fantje prišli v cilj s štirimi kazenskimi skundami, vendar so imele ekipe z njimi še več težav na progi. Največ težav so imeli na zadnjem velikem padcu, ki so ga Slovaki poimenovali Niagara. Tam so se tekmovalci zvračali kot za stavo in zgubljali dragocene sekunde za visoko uvrstitev. Velja še omeniti, da so imeli slovenski fantje najhitrejši čas na progi, kar pomeni, da bi imeli brez kazenskih sekund zlato. Naslov evropskih prvakov so osvojili Poljaki, drugo mesto pa so zasedli Nemci.

Naš reprezentant Jure Meglič je samo vožnjo ocenil kot zelo dobro: "Samo veslanje na progi se mi je zdelo zelo dobro, saj je bil nas končni čas vrhunski. Škoda je tisti štirih kazenskih sekund, ampak je lepo imeti medaljo po dveh letih, tako da smo lahko vsi zadovoljni." Mnogo napak so delali tudi ostali tekmovalci, predvsem na zadnjem padcu. Jureta smo povprašali, ali je proga zares tako zahtevna ali je pritisk finalne vožnje tudi zahteval svoj davek. "Po mojem mnejnju je bilo oboje. Tisti padec je res nekoliko bolj zahteven, a tako kot smo se mi "zaštrikali" na 18. vratcih, so ostali delali napake drugje. Na srečo pa se je dobro izteklo za nas".

Dotaknili smo se tudi nedeljskega polfinala, kamor se je poleg Petra Kauzerja uvrstil tudi člana kajak kanu kluba Tacen. "Želim si, da me po polfinalni vožnji čaka tudi finalana vožnja, kamor se uvrsti najboljših deset iz polfinala. Počitim se zelo v redu, tudi v finalni ekipni vožnji sem se v čolnu zelo dobro počutil. Če bom na tak način veslal tudi v nedeljo, lahko pričakujem dober rezultat." Ali je današnja medalja določena razbremenitev za nedeljo, je zmagovalec svetovnega pokala v Tacnu dejal: "Lepo je imeti medaljo, a jutri je nov dan, ko se začne vse iz ničle."

V ostalih disciplinah brez slovesnkih predstavnikov

Med kanuji enosedi so so si evropski naslov priveslali domačini, drugi so bili Čehi, tretjega mesta pa so se veselili Francozi, Slovenci nismo imeli svoji predstavnikov. Svoje nastope so zaključili v polfinalu, ko so zasedli 6. mesto. Med kajkašicami so zmagale Nemke, druge so bile Poljakinje, tretje pa Slovakinje. Našim kajakšicam se ni uspelo uvrstiti v finalno vožnjo. Nina Mozetič, Urša Kragelj in Eva Trčelj so bile v polfinalu 6. Med kanuisti dvosedi, kjer so slovenski dvojci tudi obstali v polfinalu (6. mesto), so zmagali Čehi, drugi so bili Poljaki, tretji pa Britanci.

Jutri so na sporedu še polfinalne in finalne vožnje v posamičnih disciplinah. Slovenci pa bomo imeli v ognju osem čoln.

Ne spreglejte