Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 6. 2011,
13.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 26. 6. 2011, 13.15

8 let

Irena Avbelj doma ugnala vso konkurenco

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Trije tekmovalni dnevi, skoraj 1500 skokov in raznovrstni vremenski pogoji so osnovne značilnosti letošnjega tekmovanja v Lescah, kjer se je zbralo skoraj 200 padalcev in padalk iz 17 držav.

Po deževnem petku je včeraj in danes tudi na leškem letališču posijalo sonce, organizatorji pa so bili sila zadovoljni, saj so tekmo vnovič uspeli izvesti v celoti, zato še naprej ostajajo številka ena med vsemi prireditelji, kar potrjuje tudi število tekmovalcev. Nekoliko manj zadovoljni kot organizatorji pa so slovenski padalci, ki so tokrat z izjemo Irene Avbelj svoje delo opravili nekoliko pod pričakovanji, a se tudi dvema ekipnima uvrstitvama med deseterico ne gleda v zobe. Konkurenti so bili tokrat boljši, za kar jim je potrebno stisniti roko, našim pa domač poligon tokrat ni bil naklonjen. Resda sta sedmo mesto ekipe Elan in deseto Flycoma zelo solidna dosežka, a je bilo tokrat preveč napak, zato so bili naši daleč od stopničk.

Med posamezniki je bil najboljši Slovence Matjaž Pristavec, ki je do sedme serije vodil, v predzadnjem skoku pa se mu ni izšlo in stopničke so splavale po vodi. In kako je svoj nastop ocenil: ''Samo tekmovanje je bilo izpeljano odlično, tudi pogoji so bili stabilni in se je dalo narediti spodoben rezultat, žal pa naše skakanje v celoti ni bilo na želenem nivoju, zato tudi slabša ekipna uvrstitev. A tudi sam sem bil blizu zmagovalnega odra, toda napaka iz sedme serije mi je to onemogočila, saj bi bil v nasprotnem primeru zagotovo med prvimi tremi, na žalost pa psihološko nisem zdržal.''

Tokrat je slovensko čast kar zadeva vrhunske uvrstitve rešila Irena Avbelj med posameznicami, ki se je v močni konkurenci povzpela na najvišjo stopničko zmagovalnega odra, po zmagi pa je dejala: ''Po ne ravno blestečem nastopu na uvodni tekmi v Avstriji sem si domačega nastopa zelo želela, želela sem tudi pokazati to kar znam, kar mi je na koncu tudi uspela. Zadovoljna sem predvsem zaradi konstantnih skokov brez večjih napak, najbolj pa nas vse skupaj veseli, da smo tekmovanje izpeljali v celoti.''

Padalska karavana, ki se z Lesc vrača zadovoljna, se bo vnovič srečala čez dva tedna, tretje letošnje tekmovanje pa bo gostil nemški Altenstadt.

Ne spreglejte