Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
15. 10. 2014,
21.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

odbojka legionarji Alen Pajenk Klemen Čebulj Mitja Gasparini Tine Urnaut Alen Šket Danijel Koncilja Rok Satler Nejc Pušnik Jani Kovačič Luka Slabe Anja Zdovc Sara Hutinski Dejan Vinčić Alen Djordjevič Jan Pokeršnik Matej Mihajlović Dane Mijatović Karmen Kočar Tina Lipicer Samec Marina Cvetanović Eva Mori Monika Potokar

Sreda, 15. 10. 2014, 21.35

8 let

Ime tedna je Klemen Čebulj, podajalka "mučila" slovensko kapetanko

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Klemen Čebulj je med slovenskimi odbojkarji na tujem najbolj opozoril nase. Sredi tedna je blestel v Beogradu, konec tedna pa z Ravenno prekinil črni niz šestih porazov in bil izbran za MVP.

Trenutno eden najboljših slovenskih odbojkarjev je na prvi tekmi četrtfinala pokala Challenge po petih nizih sicer moral priznati premoč Crveni zvezdi, a je bil daleč najboljši posameznik obračuna. S soigralci imajo seveda še vedno vse v svojih rokah, da zadevo čez teden dni obrnejo sebi v prid pred domačimi gledalci.

Čebulj je svojo dobro formo potrdil tudi v nedeljo. Ravenna, ki je v prvenstvu v zadnjem času le izgubljala, je le prekinila niz šestih zaporednih porazov in spet okusila slast zmage. Slovenski reprezentant je pri zmagi s 3:0 v nizih proti Padovi dosegel 19 točk in bil po tekmi izbran tudi za najboljšega posameznika obračuna.

Nove zmage se je veselil tudi Mitja Gasparini (20 točk), ki je v slovenskem obračunu premagal Alena Šketa (13 točk). Verona s peto zaporedno zmago še vedno drži visoko četrto mesto na prvenstveni lestvici.

Edini, ki je ta konec tedna klecnil v Italiji, je bil Tine Urnaut. Latina je morala priznati premoč v zadnjem času povsem razglašeni Piacenzi. Vseeno se je slovenski kapetan zelo izkazal, dosegel je 19 točk, malce pa mu je, skupaj s soigralci, zmanjkalo v odločilnem petem nizu.

Boj za finale: Pajenk začel s porazom

Na Poljskem potekajo že polfinalni obračuni. Vse se ni začelo po načrtih za Alena Pajenka in njegov Jastrzebski. Asseco Resovia je bila na prvi tekmi premočna. Slovenski bloker, ki je dosegel osem točk, bo imel pred domačimi gledalci priložnost, da serijo izenači, a aktualni podprvak se zdi vsaj na prvi pogled trenutno premočen.

V Avstriji že zdaj diši po klasiki

Kar je Gregorju Ropretu uspelo že pred tednom dni, je ta konec tedna še Luki Slabetu in njegovi Posojilnici, ki se bo za finale udarila z Niederosterreichom, Ropretov Hypo pa še čaka na svojega nasprotnika v polfinalu. Vse kaj drugega kot finale med Hypom in Posojilnico bi bila prvovrstna senzacija.

Cvetanovića dobila neverjetnih 73 žog

Neverjeten podatek prihaja iz italijanske druge lige. Marina Cvetanović je bila s 24 točkami prvo ime zmage Aversa nad Filottranom, a nevsakdanji podatek šele prihaja. Slovenska reprezentančna kapetanka je v napadu s strani podajalke Claudie Stincone dobila neverjetnih 73 žog (23 jih je realizirala), kar je izjemen podatek in velik napor.

Kaj pa drugi?

V Franciji Beauvais Jana Pokeršnika še naprej zmaguje, a vse skupaj kazi Pokijevo neigranje. Prav tako že mesece ni ne duha ne sluha o Matevžu Kamniku, ki naj bi bil še vedno član Arkasa. Na Češkem se je nove zmage veselil tudi Matej Mihajlović, tudi slovenska ženska odbojkarska trojka v Franciji, uspešna pa je bila tudi Sonja Borovinšek, ki je imela s Prostejovom kar trojni program.

Ne spreglejte