Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
13. 8. 2010,
10.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 13. 8. 2010, 10.34

8 let

Hribar: Prioriteta so domača tekmovanja

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Odbojkarji Calcita Volleyball so začeli priprave na prihajajoče sezono pred desetimi dnevi, tako da so že v polnem teku. Cilj krojiti slovenski vrh.

Tako odbojkarji kot odbojkarice bivšega Calcita Kamnik, po novem Calcita Volleyball, so priprave začeli že 2. avgusta. Pripravljajo se večinoma v domačem Kamniku, kjer imajo zelo dobre pogoje. Telovadnica na osnovni šoli Stranje jim je veš čas na voljo, kot tudi tekaška steza, saj v poletnem času ni pouka. Nekaj problemov imajo z uporabo fitnesa, saj kamniški trenutno ne obratuje, zaradi tega se morajo nekajkrat na teden odpeljati v Domžale. Vendar to ne predstavlja večjih težav, saj je za logistiko dobro poskrbljeno.

Sprememba celotne 'sprejemalske' linije

Kot je pravilo za vse klube, da pred novo sezono spremenijo svoj kader, tudi Kamničani niso izjema. Trenerski dvojec sicer ostaja enak - tako bosta Bogdan Kotnik in njegov pomočnik Zoran Kedačič še vedno vihtela dirigentski palici. Moštvo kamniške moške ekipe pa se je dodobra premešalo. Vrste gorenjskega prvoligaša so pred novo sezono zapustili vsi trije sprejemalci – lani prva violina Alen Djordjevič Kamenik odhaja v belgijski Argex Duve Puurs, Žiga Zupanc bo po novem član Galexa Mir, in Janez Makovec . V klubu so se za sodelovanje zahvalili tudi organizatorju igre Alešu Drobniču ter korektorju Aljoši Bogožalcu, ki je odšel v Kropo (nazaj v matični klub).

Kamniški klub je svoj manjko na poziciji sprejemalca po odhodu Djordjeviča, Zupanca in Makovca zakrpal z novimi obrazi. V Calcit so prišli, iz vrst ACH Volleya kot posojeni igralec Jan Pokeršnik, Jan Planinc iz Triglava in Rok Pucelj iz Žužemberka. Kamničani so se okrepili tudi na blokerski liniji, in sicer z Daliborjem Mičičem (Bosanski reprezentant) in z mladim, komaj 16-letnim in 207 cm visokim Nikom Jerovškom. V kratkem naj bi za Kamničane podpisal še en tuji korektor, ki je še na preizkušnji.

Pokal Challenge za nabiranje izkušenj

Lani je Calcit Volleyball v državnem prvenstvu zasedel peto mesto, v pokalu se je uvrstil v polfinale, kjer je moral priznati premoč Galexu Mir. Po besedah predsednika Gregorja Hribarja je cilj Kamničanov, da dosežke iz lanske sezone ne samo ponovijo, pač pa stopijo še stopničko višje, pokal Chellenga pa čim bolje izkoristiti za nabiranje novih izkušenj: ''Vsekakor so prioriteta domača tekmovanja. Tako v državnem prvenstvu, kot pokalu, se želimo uvrstiti med prve štiri. V pokalu Chellenge je cilj prehod v drugi krog, saj v prvem igramo z luksemburško ekipo Strassen, nato pa nas v drugem že čaka, če seveda tja pridemo, turški Istanbul, ki je lani nastopal v skupinskem delu lige prvakov proti ACH Volley. Mislim, da je brezpredmetno govoriti, za kako kvalitetno moštvo gre, je pa res, da se ne bomo že vnaprej predali, saj se hočemo pokazati v čim boljši luči.''

Calcit Volleyball, ki bo pred začetkom nove sezone odigral še kopico prijateljskih tekem, odpira novo sezono prav v pokalu Chellenge 16-17. oktobra v gosteh pri ekipi Strassen (Lux).

Ne spreglejte